En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 13 januari 2010

Julegranen bäres ut, ut, ut...


I dag har alla julsaker, inklusive granen burits ut i förrådet. Så skönt! Det känns som om det plötsligt blir mycket ljusare och luftigare här hemma. Ett första steg mot våren. Vädret har även i dag varit härligt, om än lite kallare. Cilla fick prova att dra pulkan för andra gången då jag, S och hundarna tog en promenad upp mot Mullberget. Lite panik kan anas ibland men för det mesta går det bra för denna vovve som i andra sammanhang minsann kan dra som bara den. Alltså då hon går i koppel.Men efteråt sover hon så gott, det märks att det tar på krafterna och då menar jag mera dom psykiska än dom fysiska.

Minsann om inte så gott som varenda invånare i N-träsk med grannbyar ställde upp på kvällens begivenhet i Fällfors. Det har nog aldrig varit så många människor i den byn på årtionden. Invigning av balkongfabriken, med kommunalrådet som klippte bandet, tal och överräckande av gåva från kommunen till fabrikörerna. En hel busslast med kommunpolitiker hade guidats genom alla berörda byar, och de fick vid ankomsten till Fällfors gula västar att ha på sig så att folk visste vilka dom kunde prata kommunpolitik med. Arrangemanget fortsatte sen nere i skolan där det bjöds på hamburgare och saft. Politikerna visades runt i mindre grupper av skolbarnen, och till sist serverades det kaffe i Folkets Hus, där det finns en stor, fin gymnastiksal som skolan lånar.

Arbetsgruppen som anordnat det hela ska ha en STOR eloge! Nu får vi hålla tummarna och hoppas på att politikerna har förstått hur viktig skolan är för landsbygdens fortlevnad och att nya barnfamiljer flyttar ut till våra byar så att skolan fylls på med nya barnkullar.


cicicicicicicicicici

6 kommentarer:

 1. Jag glömde ju svara på det där om bina. Jag gör det här istället.
  Nej, det var inte riktigt i de här trakterna jag hade bin. Det var lite längre söderut och i ett tidigare liv. Snälla och beskedliga krainerbin var det, men björnarna var besvärliga. Jag var tvungen att ha elstänsel runt kuporna.
  Men björnarna hade en makalös förmåga att ha koll på när stängslen var ur funktion, och var då väldigt snabba att ta för sig.

  SvaraRadera
 2. Så bra att du skrivit om begivenheterna igår och ännu bättre att du var med hela tiden... Jag kom för sent och gick i förtid..

  SvaraRadera
 3. Så härligt att det gick bra! Hoppas att det leder till många goda ting för er hembyggd.

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 4. Mats i träsket14 januari 2010 08:56

  Jo du cici, det var länge sen man såg en sån folksamling på "landet". Bra du körde det på bloggen med. De få bilder jag tog blev inte bra. Såg på svt play intervju med Nicke. En bra kväll!!

  SvaraRadera
 5. Både Nicke och Maria är helt klart mediala. Man kunde inte tro annat än att dom blev intervjuvade i tv var och varannan dag.

  SvaraRadera
 6. Det är helt fantastiskt att vår lilla By har dessa duktiga innevånare. Det är glädjande!

  SvaraRadera