En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 28 januari 2010

Nick Hornby: "En god människa"

Egentligen inte så mycket att orda om.
En underlig blandning av verklighet och fantasi.

"Med svart och sprudlande humor skjuter Nick Hornby prick på vår tids värsta fördomar.. "DN

Mja, visst fanns det vissa partier som gjorde det men emellanåt var det ganska långtråkigt. Humorn syftade också ofta på engelska kändisar som jag inte hade någon aning om vilka det var och då gick ju poängen förlorad. Storyn: Katie, en läkare i 40-årsåldern är less på sin gnällspik till man och skaffar sig en älskare, och vill skiljas. Kanske. Mannen träffar en handpåläggare som omvänder honom på någon minut till att bli en världsfrälsare, vilket gör situationen ännu värre. I slutet av boken bor makarna fortfarande ihop, men roligt är det inte för någon av dom. Älskaren med sitt oförklarliga uppträdande har försvunnit ur historien för länge sen. Nästan 300 sidor tog de att komma dit. Äsch den här boken hade jag kunnat klara mig utan.


cicicicicicicicicici

2 kommentarer:

  1. Jag har just läst "Sommarsquash tokolosh" (ett tips från Ninna) som var bra. Rachel Zadok är en mästare på att gestalta.
    Önskar att jag också var bra bra på det....

    SvaraRadera
  2. Ja men du tränar ju för fullt, vad jag förstår, Inger. Ska lägga Sommarsquash.. på minnet, men nu har jag åtta böcker som ligger och väntar.

    SvaraRadera