En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 4 januari 2010

Tidiga tankar


Vardagarna är tillbaka, och skönt är väl det. Inte för att det märks så stor skillnad då man inte är ute i förvärvslivet längre, men bara det att trafiken är igång redan denna tid på dygnet gör skillnad. Snart tänds lyset i båtfabriken, och i stugorna. Lamporna i julgranarna utomhus blinkar, det blåser lite. En nästäppa har jagat upp mig ur sängvärmen, men det lättar om man sitter upprät.
Hos äldsta sonen är det säker full aktivitet nu, för hans sambo och son flyger till Moskva i dag, där mormor och morfar väntar ivrigt på sitt enda barn och barnbarn. Nu ska dom få rå om dom i nästan två veckor. Och sonens sambo är tvungen att slita sig från jobbet lika länge. Säkert välbehövligt, arbetsmyra som hon är. Hoppas att deras resa går bra och att dom får en riktigt härlig semester!
Törs jag börja plocka undan lite julpynt nu? Om jag börjar med lite småplock och tar undan lite då och då så märks det nog inte. Vi har lite olika åsikter i det här huset om hur länge julen varar, så man får ta det lite varligt. Granen törs jag inte ta ner förrän på tjugonda-knut, så den blir kvar sist.


cicicicicicicicicici

7 kommentarer:

 1. Morning, jag ska då plocka bort jultjafset imorgon, jag blir fort less på julsakerna! Tur att maken är av samma åsikt.

  SvaraRadera
 2. Granen har börjat se lite daterad ut. Den lever nog inte så länge till... Skönt med lite vardag :-)

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Cici, nu ska jag berömma dig för ditt sätt att uttrycka dig i skrift. Har tyckt det länge men det blir aldrig av att jag skriver det....men nu: Du är sååå duktig på att forma dina ord! Jag är glad att du startat upp en blogg!

  SvaraRadera
 4. Nu blir jag då både glad och generad. Det kanske är så att då man har goda förebilder, tar man efter dom. Det ger inspiration att läsa bra skrifter, om än det gäller böcker, tidningar eller bloggar. Men jag märker att ibland blir det nästan för lätt när man sitter vid en dator, det blir många slarvfel, men det bjuder jag på.

  SvaraRadera
 5. Så blir det ibland för oss alla. I mitt fall tänker jag fortare än jag skriver....Vet inte om det vore bättre med tvärt-om????
  Jag menar vem vill vara trög i tanken!!!!
  Det blir man väl tids nog, om inte förr.....

  SvaraRadera
 6. Jag tror att dett finns en regel som säger att julen sträcker sig från Lucia till trettondagen och under den tiden måste allt julaccsocierat obligatoriskt brukas.
  Det vill säga det ska pyntas, drickas must och glögg samt ätas skinka, knäck, julost och allt annat gott som i vissa hushåll(!) bara sparas till julafton och efterföljande två helgdagar.. ;)
  Bra att veta till nästa jul va, mamma!?

  SvaraRadera
 7. Försökte mig på en kupp i dag när småtjejerna var här, coh frågade far i huset om vi inte skulle passa på och ha j u l g r a n s p l u n d r i n g. Men där gick jag på pumpen!
  Glöggen har vi druckit upp nu under dessa kylslagna dagar, så vi blev lite varma inombords i alla fall. Knäcken tror jag vi hoppar över nästa jul!!

  SvaraRadera