En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 20 januari 2010

Tisdagsbad


Riktigt så tjusigt som på bilden är det inte i Byske badhus, men det duger gott åt oss "tanter" som far dit varje tisdag under skolterminerna. Om alla kan åka är vi fem stycken som packar in oss i en bil och beger oss mot Byske. Varje tisdag kl 10.15 startar vi från byn, och vi turas om att köra. Innan vinterkylan slagit till är det inga problem, men denna årstid kan det bli lite knöligt. Att rymmas i bilen, alltså. Man tar ganska mycket mer plats med tjocka vinterjackor på. Men det går.

Nu plaskar vi ju inte omkring hur som helst i badet, utan vi är med på vattengympa ledd av instruktör och med musik. Det känns verkligen bra, man kan inte skada sig trots att man utför diverse akrobatiska konster, inte blir man svettig fastän man jobbar hårt och ingen ser vilken klumpeduns man egentligen är. Gympagänget brukar bestå av 20-25 mest äldre personer som kämpar på i en halvtimme. Efteråt fortsätter en del med att simma, några sätter sig i bubbelpolen eller så bär av till bastun. Man kan hinna med alla aktiviteter om man känner för det.

Renskrubbade och lagom trötta trycker vi in oss i bilen och åker till Broselsgården, som drivs i kyrkans regi, där vi tar en kopp kaffe, eller två, och en sillmacka till det facila priset av 20 kr. Vi hinner med många skratt och historier innan det är dag för hemfärd.


cicicicicicicicicici

4 kommentarer:

 1. Jag har också badat i dag...men hemma!
  det vra också skönt, vattengympan bestod av tåvickningar!

  SvaraRadera
 2. Pennelina, mycket trevligt är det i alla fall

  SvaraRadera
 3. Inger, man tager vad man haver och vattnet i ditt kar är säket några grader varmare än det i badhusbassängen.

  SvaraRadera