En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 2 februari 2010

Vattenbrist
Om man dricker sitt te, ett par muggar, på morgonen till mackorna, åker på vattengympa följt av kaffe och macka, kommer hem och sätter sig vid datorn och plötsligt blir snurrig i huvudet, illamående och svagbent, kan det då bero på vätskebrist, måntro?

Hur dum får man vara?

cicicicicicicicicici

5 kommentarer:

 1. Eller överansträngning?? Körde du?
  Jag var totalt knäckt när jag kommit hem, man ska inte vara efter vägarna sådana här dagar.
  Det var klass ett varning.

  SvaraRadera
 2. Kan mycket väl bero på vätskebrist. Kaffe och te är vätskedrivande och bidrar alltså till att minska vätskan i kroppen. Och symptomen verkar ju stämma. Minst ett par liter om dagen, plus kompensation för kaffet, måste du dricka.

  SvaraRadera
 3. Jag hade tänkt säga just det MVG fick sagt här före mig.
  Febern började stiga en dag, och av nån anledning som kom jag att tänka på att jag nog inte druckit så mycket som jag brukar. Jag drack ett STOOORT glas vatten och si! Tempen vände och gick nedåt igen.
  Synd bara att inte vattnet minskade de andra symptomen också.

  SvaraRadera
 4. Jag har varit en "drickare" men nu dricker jag bara då jag är törstig. Det funkar för mig!

  SvaraRadera
 5. Tack alla för omtanke och goda råd.
  Nu är det så här att jag har jobbat inom vården i ca 20 år och predikat om hur viktigt det är att dricka tillräckligt. Och att både kaffe och te är vätskedrivande vet alla, men att vattengympa också är det kanske inte alla är medvetna om. Det blir ett väldigt springande på damerna efter gympan. Tur att det finns en toa inne i duschrummet!
  Jag drack många glas vatten under kvällen och blev allt piggare. I dag känns det som vanligt. Nu gäller det bara att övertyga gubben om att jag inte behöver uppsöka vården. Däremot måste jag köra till Byske i denna 26 gradiga kyla. Har fått en kallelse från tandläkaren.

  SvaraRadera