En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 18 mars 2010

Åvanavattne

Visst ser det härligt ut med denna orörda snöyta? Det tycker nog skoterfolket också. Alla sådana ytor måste man göra avtryck på, verkar det som. Nu kan man undra varför denna yta fortfarande är orörd, men förklaringen är ganska enkel. Under snön döljer sig Hundtjärn, vår lilla badsjö. Mellan snön och vattnet finns det is och på isen finns det vatten! Det ser man inte, snön döljer det, men vi som bor här vet.
Någon som inte visste tog sig en tur ut på träsket men märkte efter en kort stund att det nog var bättre att köra på skoterleden. Då var det redan kört, så att säga.
Fotstegen visar att en eller flera tagit sig upp på landbacken. Troligen för att hämta en spade, och det blev mycket att skotta. Hoppas att dom åtminstone var två stycken som kunde hjälpas åt.
Jag kan tänka mig att det blev mycket pyssel med skotern efteråt för den torde vara ganska blöt innan dom fick upp den. "Åvanavattne" är inte att leka med. Inte då man sitter på en skoter i alla fall.

cicicicicicicicicici

3 kommentarer:

  1. Jag har läst Dödgrävarens dotter, bra bok, men mentalt jobbig att läsa. Och ett så fint språk!

    SvaraRadera
  2. Dht, välkommen hit! Håller med dig om boken, man går nästan ner i en depression då man läser den, vilket säger en del om författarens kvalitet. Men nu är jag inne på slutvarvet och sen måste det nog bli en bok av det muntrare slaget.

    SvaraRadera
  3. Åvannavatten är inte kul...nog har man varit med om att gräva upp en skoter i sina dar...Å pulka med för den delen. Nu tar vi oss fram med skidor och det räcker gott.

    SvaraRadera