En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 10 mars 2010

Onsdagsgrått

En alldeles ovanligt vanlig dag, då inget särskilt händer. Vädret är grått. Det har snöat kanske tolv centimeter i natt, och termometern visar på ett par minusgrader. Världen ser ut som på ett gammalt urblekt fotografi, ett sånt där handcolorerat som var vanligt då jag var barn, dåtidens färgkort. 

Upp ur varma sängen, ut med hundarna, utfodra fågel och hundar. äta frukost, städning, lite tvätt, köra diskmaskinen, gå ut med hundarna, lunch, halvett-nyheterna, sudoku lite halvhjärtat, kolla hunddata på SKK:s sida och köra provparning med olika hanhundar, hämta in posten, hänga tvätten, läsa lite i kassörspärmen, grumsa lite på gubben, sparktur med en hund (husse tog den andra), laga middag, ge hundarna mat, torka upp vattnet från Pippins vattenskål som hon puttat mer med flit. Ja och så kolla bloggen alltemellan.
Pippin funderar på att flytta, nu när det blir vår och allt. Hon vill dock inte flytta så långt som till Afrika eller så. Till och med Stockholm låter lite väl avlägset. Nej, hon tänkte sig någon trevlig familj i byn eller i dess närhet. Gärna där det finns någon kompis att snattra med. Hon tycker det börjar bli lite väl tråkigt i Lindgrens kök, så för att få lite fart på folket puttar hon ner mat- och vattenskålarna (i poslin) från burtaket. Då smäller det ordentligt och folk kommer springande! Så hallå där ute! Hör av er om ni har plats för en fågeldam i ettårsåldern!

cicicicicicicicicici

6 kommentarer:

 1. Hon är ju vacker, då, så det är nog stor risk att någon hör av sig :-)

  Kram från Pennelina!

  SvaraRadera
 2. Sorry Cici, jag har blomflugor och det räcker så bra så, fast jag gillar dom inte. Kanske någon som vill ha dom????

  SvaraRadera
 3. P, vi kan ju alltid hoppas!

  SvaraRadera
 4. Du också, Inger! Men mina har inte varit så många på sistone, annars hade vi kunnat starta en uppfödning. Visst använder forskaran blomflugor? Undrar om man får betalt per styck eller efter vikt?

  SvaraRadera
 5. En sparktur - vad det låter härligt. Här är det så halt överallt, inget nöje att promenera.
  En kompis måste lilla pippin ha. Hoppas det finns någon som vill ha sällskap.
  Beskrivningen på din dag kan nog många kopiera. De flesta dagar består av en massa rutin- göromål. Vädret kan man inte göra så mycket åt.
  I morgon är en annan dag, den blir vad vi gör den till.
  Ha det så bra
  Kram Viola

  SvaraRadera
 6. Polargrevinnan, även gråa dagar kan vara helt ok. Spark är ett nödvändigt fortskaffningsmedel här hos oss denna årstid anser jag.

  SvaraRadera