En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 27 mars 2010

Hundväder i Kusmark

I dag har det varit utställning i Kusmark, en inofficiell sådan, med nästan lika många raser som det var hundar. Utställningen var utomhus och om jag säger att det snöade och blåste hela tiden så förstår ni att det inte var optimala förutsättningar för en hund som väger under fyra kilo och har lång vågig päls. Det var inte optimalt för någon hund egentligen. Det skulle vara Leonbergern då och Lapphundarna. För mattarna och hussarna var det ett riktigt hundväder!

Domarn tyckte i alla fall så här om Helen:
Söt feminin tik.
Vackert uttryck.
 Kvadratisk.
Bra vinklar.
Rör sig flytande-vägvinnande.
BIR

Det där sista betyder bäst i rasen, och då kan man tycka att det inte var så svårt då hon var ensam av sitt slag, men det var inte alla hundar som fick domarens godkännande även om dom var ensamma i sin ras.

En besvikelse i dag var förstås att inte Petra i Umeå kunde komma med sin son och sina hundar. Väglaget var bedrövligt och hon ville inte ta risken som det skulle innebära att köra E4:an i dag.
Vi får hoppas att det snart blir ett nytt tillfälle för oss att träffas. Petra är uppfödare av Russkaya Tsvetnaya Bolonka och ägare till Helen som jag är fodervärd åt.

Vi for hemifrån straxt för nio i morse och var hemma igen vid tretiden, så det har blivit mycket friskluft för hund och matte i dag, och nu vill vi egentligen bara krypa till sängs så fort som möjligt.


  

cicicicicicicicici

4 kommentarer:

 1. mats i träsket28 mars 2010 12:22

  Grattis!! Utställning var roligt till dess de upptäckte Sickan saknar några tänder. Då blir det " bara " tvåor. Före dess var det ettor och hederspris och utlovades framgångar i ringen av domarna. Tar det med jämnmod, en bra kompis på fyra ben är inte fel att ha...

  SvaraRadera
 2. Just det Mats, kompisen kommer i första hand. Utställning är mest intressant för uppfödarna, men kan också bli en plats där man träffar likasinnad, alltså hundintresserade.

  SvaraRadera
 3. Kusmark?
  Ojsanhoppsan.
  Det var värst..eller bäst.
  Jag har vänner där.
  Iofs länge sedan jag hade kontakt med dem men iaf.

  SvaraRadera
 4. Ännelaij, det är en grannby till oss kan man säga.

  SvaraRadera