En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 9 mars 2010

Kaffe och sillsmörgås

I går hade vädrets makter fått fnatt! Aprilväder i början på mars! Sparkföret blev i alla fall alldeles utmärkt efter regnskuren som kom helt oväntat. I dag ser snötäcket ut som ett marängtäcke i stället. Asfalten börjar krypa fram på sina ställen, men halkan kan göra det vanskligt att färdas på vägarna.
Badgänget kom dock fram och åter som dom skulle. En liten prischock blev vi förvarnade om då vi fikade i Forsgården. På ett styrelsemöte häromdagen hade beslutats att smörgåsarna kommer att prishöjas med 50%! Alltså måste vi hädanefter punga ut med 15 kronor för en smörgås med ägg, sill och grönsaker. Huvva!  Dyrtider väntar.

Nej då, skojar bara. Vi har länge förundrat oss över hur billigt det varit på detta trevliga fik, som drivs i kyrkans regi av äldre damer som brer mackor, bakar och kokar kaffe. Dessutom går överskottet till välgörande ändamål. Inte ett öre till damerna i fråga. Dom får själva stå för bakkostnaderna, men smörgåsbröd och pålägg köps in. Kaffet är förstås kravodlat och smakar mycket bra. Påtår ingår, tretår också, och det är riktigt porslin helt igenom.

cicicicicicicicici

5 kommentarer:

 1. Man frågar sig hur många kvinnor som arbetar på samma sätt över hela landet??? Skulle vara kul att veta.
  En annan undran: hur kan det bli något över???

  SvaraRadera
 2. Inger, totalt under de år dom haft cafe har dom fått ihop över 200 000! Dom bakar gratis och kunden betalar en tia = tio kronor i vinst.
  Har antagligen liten, om ingen hyra för lokalen.

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt och fantastiskt!!!
  Kvinnokraft är bra!!!

  SvaraRadera
 4. Ja, allt är inte pengar :-) Underbart att det fortfarande finns sådana ställen!

  Kram från Pennelina

  SvaraRadera
 5. Inger och Pennelina, dessutom är damerna glada och trevliga och mycket serviceminded. Helt gratis!

  SvaraRadera