En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 6 mars 2010

Rundvandring

Vilket underbart väder det plötsligt blev. Passade på att dela ut räkningarna till byns medlemmar. Sparken fick bli fordon och lillvovven fick göra mig sällskap. Hängde en cykelkorg på handtaget så att Helen skulle kunna sitta i den om hon blev trött, för det blir några meter innan man har passerat varje brevlåda.

På början av vår väg passerade vi en av byns stoltheter, båtfabriken. Där tillverkades förut Utternbåtarna, innan dom fick nya ägare och så småningom flyttade till Skelleftehamn. Numera tror jag att tillverkningen sker i Polen.
Men de ursprungliga båttillverkarna är inte dom som ger sig i första taget. Dom startade en ny fabrik, Sandströms Innovation, som också tillverkar båtar,och efter en tillfällig svacka i denna ekonomiska kristid har dom nu återanställt folk och det varkar vara full fart igen.
  
I solskenet står de röda stugorna med vita knutar och lyser. Några av dom är tomma denna årstid, men befolkas på sommaren. Inte bara stugorna lyser i solen. Jag tror att varje person som hade möjlighet till det, tog sig ut i det vackra vädret. Folk på spark, folk med hundar, även folk utan både spark och hundar.

Till vår by brukar vi även räkna med grannbyarna Svartå och Nide. Dessa byar har endast ett tiotal hushåll tillsammans, men även där blir dom flera på sommaren. Ibland hinner knappt snön töa bort innan dom första kommer, och det ska nästan snö till för att dom ska känna att det är dags att åtevända till städerna.

Innan jag sparkat varvet runt, vi brukar säga "gå runt byn" då vi egentligen går runt Nördträsket som ligger som ett nav med byarna runt om, kände jag hur det började hetta i ansiktet av all sol. Nu är det snart dags att plocka fram renskinnen för mysstunder i snön.

Och har ni vägarna förbi så tveka inte utan kör in hälsa på!

cicicicicicicicicici

4 kommentarer:

 1. Det är vackert!

  Kram från mig :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka härliga vinterbilder du bjuder på! Såg att den värsta kylan är över (för den här gången) så nu börjar det rycka i utenerverna :)

  SvaraRadera
 3. Pennelina, visst får man skryta över sin hembygd? Din är säkert lika vacker, men den är din. Det här är min.

  SvaraRadera
 4. Gubben, i dag är det faktiskt plussgrader och det känns som en evighet sen det var det. En nackdel med det är att det blir stora snöbollar i hundarnas pälsar.

  SvaraRadera