En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 20 mars 2010

Tårta igen!

Det blev tårta denna helg också!

Mars månad är fullspäckad av födelsedagar. Sonsonen, ena sonahustrun, sonahustruns mamma, och jag själv. Det lustiga är att de tre sistnämnda fyller jämnt 10-tal samma år.

 I dag, på självaste vårdagjämningen, fyllde sonahustrun (sambon om man ska vara noga) i Lycksele 35 år och därför satte vi oss i Volvon och bilade dit. I bilen hade vi fyllt bagaget inte med presenter utan med vedsäckar. Dom har nämligen installerat en braskamin och vi har lovat hålla dom med ved. Till våren får det bli ett större lass på släpet.

                                    

Ungefär halvvägs till Lycksele passerar men genom Norsjövallen, och där brukar vi stanna till och gå in på Marthas mack och köpa något att äta. En varmkorv eller en godispåse, läsk eller kaffe. Det är Martha själv som driver macken, en ganska ung tjej, och det är alltid trevligt att hälsa på där.

Det gäller att ha varmt på fötterna även inomhus denna årstid, och dessa fina filtade tofflor från Ryssland kunde jag få låna då vi kom fram till Lycksele.

Vi har två par filtade stövlar i förrådet som sonen haft med sig från Ryssland för länge sen. Jag tror jag ska göra om dom till tofflor i stället så att dom kommer till användning. Det är bara att skära av dom skaftet och göra ett snitt framtill. Sen kan man ju pryda som med något hårband t ex.

Hemresan i kvällsmörkret gick bra, inget snöande och lite trafik. Maken som körde lyssnade under tiden på radions referat från hockeymatcherna. Tyvärr fick Skellefteå stryk efter förlängning.

cicicicicicicicicici

4 kommentarer:

 1. Vilka mysiga tofflor!
  Jag passar på att lyfta på luvan för dig...

  SvaraRadera
 2. Tack Inger, men alla ska vi den vägen vandra, bara vi får leva och ha hälsan.
  Nu ska jag gå och hämta stövlarna.

  SvaraRadera
 3. Hur blev stövlarna, gick de att få av?
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 4. Åsa dom är kapade, men det var inte helt lätt.
  Det blev storlek XL.

  SvaraRadera