En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 16 mars 2010

Väntan

Tisdag lika med baddag. Som tur är håller vi oss inomhus vi badtanter. Det kan kännas nog gruvsamt att kliva ner i badhusets klorvatten. Av någon anledning har dom höjt temperaturen i själva badhuset, men sänkt den i vattnet. Men efter en halvtimmes vattengympa kan jag svära på att temperaturen höjts med ett par grader av all energi vi gjort av med.

Det dröjer nog tre månader innan vi kan doppa ner våra lekamen i Hundtjärns mindre klara men klorfria vatten, och man måste nog veta att det är badbryggan som sticker upp ur snön och inte bara några pinnar som kommit på avvägar.

Grindstolpen väntar också på varmare tider, då Gunnar och Anna kan komma på besök. Däremot står stugan tryggt där den står i snön. Det skulle vara svårt för objudna gäster att ta sig fram till ytterdörren med all den snö som lagt sig som ett skyddande täcke.

Kanske ägaren till denna sjöbod väntar otåligt på att det ska bli isfritt och åter tid för en stund ute på Sörträsket med båten och ett metspö. Isen brukar väl riva i mitten på maj, så det dröjer ett tag till. För tillfället kan man njuta av en tur med sparken på vägarna och i skoterspåren. En vanlig promenad är inte helt fel det heller. Ljusare än vad det är nu på dagarna blir det knappast; vit snö och sol från en ofta klarblå himmel. Solglasögon är nästan ett måste. Och om fyra dagar är det vårdagjämning!

cicicicicicicicicici

2 kommentarer:

  1. Jag upptäckte just att min systerdotter i Australien följer min blogg. Jätteroligt, Bea, välkommen!

    SvaraRadera
  2. Jag följer ju men har aldrig registrerat mig som följare förrän nu när du påpekade att man ens kan göra det.. Ibland sitter det långt inne.
    Kul att du också tittar in, Bea!
    Kram!

    SvaraRadera