En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 14 april 2010

Sångsvanar och videkissar


Här kommer dom! Första sångsvanarna jag ser i år. Det var ett par med en fjolårsunge i släptåg. Det kan nog vara bra att få följa pappa och mamma på den första långfärden. Överraskad som jag blev hann jag knappt upp med kameran och sen var det så ljust att det var svårt att se på displayen men jag lägger in ett suddigt foto från då dom passerade rakt över mig.
Först följde dom sjön åt ena hållet och såg att det blev fel, vände, följde sjön tillbaka, hittade utloppet och Älven och följde den mot det andra träsket där det brukar vara öppet.

Efter denna förmiddagsupplevelse var jag tvungen att fara till stan en sväng. På vägen stannade jag vid återvinningsstationen i Kåge för att lämna diverse skrot. Tyvärr kunde jag inte lämna glas för det låg drivor av tomglas utanför den överfulla containern. Jag tycker det är dåligt både att dom inte kan tömma oftare och att folk lämnar glas liggandepå marken och stående ovanpå containrarna.
Jag gjorde ännu en upptäckt i dag. Videkissar som slagit ut högt upp i en sälg i skogen.

Nej nu måste jag slänga i mig lite mat för snart är det dags att fara på byanämndens styrelsemöte och då kan man ju inte sitta där med en kurrande mage!

cicicicicicicicicici


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar