En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 9 maj 2010

Snöfritt

Även om den mesta snön nu är borta på de öppna markerna, är det inte riktigt säkert att man har fast mark under fötterna. Vägen till Hundtjärn har jäst upp av tjällossningen och rätt som det är sjunker foten igenom den tunna jordskorpan och man sjunker ner. Man får vara uppmärksam på var man sätter sina fötter, annars ligger man där rätt vad det är.

Den här bron som Gunnar byggt för att slippa ta en omväg då han ska besöka sin sommarstuga vid Olofs, har nog snart gjort sitt. För varje vinter blir den lite mera sliten och snart är den inte säker att gå på längre. Ändå finns det en viss skönhet i de naturliga slitaget.


Ännu ett offer för den hårda vintern. Till slut pallade inte detta uthus, också Gunnars, för snötrycket, utan gav vika. Resterna kommer antagligen att försvinna under sommaren, så det är bäst att fånga den på bild då den änu är kvar.


Jag håller mig kvar på Gunnars ägor, och denna kallkälla passerar man då man ska till Hundtjärn. Ännu kamouflerad av höstens löv som pressats fast  av snötyngden, vittnar ändå hinkarna om att källan fortfarande kommer till användning.


Snart är vår gård snöfri och krattning pågår för fullt. Det är så konstigt att fastän man krattar in i det sista före snöns ankomst, så ligger det ändå en massa löv på marken då snön har tinat bort.

cicicicicicicicicici


13 kommentarer:

 1. Vintern går hårt åt natur o byggnader.... men det ser ut som ni ska få vår ni också i sinom tid :-)

  SvaraRadera
 2. Ett märkligt land vi bebor. Jag ska iväg till Sthlm nu. 30 min med tåg. Där blommar körsbärssträden i Kungsträdgården. Jag minns min förundran en sommar när vi bodde i Malö. Det var i juli och vi lämnade en grönskande trädgård, köksväxter som frodades och vackra blommor i amplar. Vi är på väg till Nordkap. I Karesouando slår vi vårt första riktiga läger, övernattning mer än en dag. Då ser jag, potatisen har kommit lika långt, det prunkar och blommar minst lika mycket. Här har man kompenserats rejält genom de längre dagarna och fler soltimmar. Bra tycker jag.

  SvaraRadera
 3. Vi bodde inte i Malö. Vi bodde i Malmö. Lapsus manus = fel av handen.

  SvaraRadera
 4. Ja nu gäller det att ligga i om man ska få sig mera snöbilder, snart är den nog borta....
  Fast vi skottade så sent som igår för att kunna köra in bilen vid Stugan! Där är det mera snö fast det bara är en mil bort.

  SvaraRadera
 5. I min värld, den kommer, fastän med ovanligt sega steg i år.

  SvaraRadera
 6. Ingabritt, det är verkligen ett land på längden vi bor i. Tänk om det varit lika långt fastän på tvären. Så enformigt det skulle vara. Undrar om skåningar och västerbottningar hade varit mera lika då också?

  SvaraRadera
 7. Inger, i skogen händer det inte så mycket på snösmältningsfronten. Men vi har ju haft ett otroligt vackert väder på sista tiden.
  Jaså, stugan drar!

  SvaraRadera
 8. Ja, hårda vintrar går hårt åt! Det är ändå något vackert med det karga, kala så här precis innan våren "slår till". Det är en tjusning ändå att se att vårt land skiftar så, hur långt våren kommit på olika ställen.
  Här är snön definitivt helt borta men det är ändå kallt. Och blåsigt.

  SvaraRadera
 9. Cina, jag tycker att det är så mycket som göms i grönskan på sommaren, utsikten blir kortare, de små detaljerna försvinner lätt.
  Men det finns så mycket annat som inte finns på vintern, värme, grönska, utomhusbad, fika på terassen, ogräsrensning, en bra bok i hammocken! Omväxling förnöjer, ett sant ordspråk.

  SvaraRadera
 10. Här har björkarna musöron och vitsipporna breder ut sej mellan stammarna. Fast så sent som igår såg jag en stor snöhög som låg kvar under en skyddande granrisrishög. Den ger sej inte så lätt.

  SvaraRadera
 11. Vitsippor lär jag inte få se även om jag väntar till midsommar, men musöronen ska nog inte vara allt för långt borta.

  SvaraRadera
 12. Här är björkarna så där skirt gröna och vitsipporna nästan över. Men kyligt i natt, nästan frost och domherrarna är vid fågelbordet. "Mer snö" skulle min mormor sagt

  SvaraRadera
 13. epsilon, i dag har värmen kommit till vår by, så snart kanske vi får se det där skira gröna också. Vi har haft minusgrader varenda natt på sistone det är därför det har gått ovanligt långsamt. Domherrarna håller sig i vår närhet än så länge.

  SvaraRadera