En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

fredag 28 maj 2010

Barbro Hörberg - Med ögon känsliga för gröntLyssna till en av mina absoluta favoriter! En visa som gör mig både sorgsen och lycklig, en visa som är enkel och ändå komplicerad, en visa jag ofta kommer på mig med att sjunga- särskilt om jag är ute i regnet och går.
Barbro Hörberg, som dog alldeles för tidigt, har många visor värda att lyssna på.

14 kommentarer:

 1. Ja, den är så fin, men precis som du säger ger den blandade känslor.

  SvaraRadera
 2. ja hon lever kvar genom detta - en viss samstämmighet tycks finnas mellan oss cici - lustigt sammanträffande - jag har faktiskt den senaste tiden - emellanåt - tänkt på 'ögon känsliga för grönt'- och barbro hörberg - kanske inte så konstigt egentligen - vid denna årstid - apropå 'paraplyer'- så råkade jag visst själv nämna detta tidigare i vår - att kastenjeträden höll på att slå ut sina gröna paraplyer - en del människor lever kvar genom sina ord - genom sin musik - genom sin röst - barbro hörberg har ju på detta vis inte dött - hon lever fortfarande - tack för detta fina cici!

  SvaraRadera
 3. Marianne J, vet du att hon ligger begravd på Östra kyrkogården i Göteborg? Hon var född redan -32, jag trodde hon var yngre, och dog -76. Denna visa skrevs tydligen -73.

  Ja, visst lever hon vidare genom sina visor och många människor, särskilt i vår ålder, kommer nog på denna textrad just på våren när allt blir så intensivt grönt.

  SvaraRadera
 4. Tant Björn, roligt att du också uppskattar den.

  SvaraRadera
 5. - det visste jag inte cici - jag besöker ofta östra kyrkogården - eftersom min son ligger där - och jag kommer väl oxå att ligga där... (få se om jag kan leta mej fram till barbro hörbergs plats där...) - tack cici för all ytterligare fin musik som blev tillgänglig här...

  SvaraRadera
 6. Marianne J, om du längtar efter någon särskilt artist eller låt, så googla på det. Det finns många You Tube klipp att välja på där.

  SvaraRadera
 7. Åh jag älskar också den visan. Hon gick bort alldeles för tidigt.

  SvaraRadera
 8. Jeg skulle bare kikke innom en snartur.
  Å så nydelig musikk - jeg har ikke hørt den før, men dere Svenske har så mange flinke visetolkere. Jeg kommer sikkert på besøk igjen!

  SvaraRadera
 9. Barbro Hörberg sjöng många fina sånger, texterna var bra. Det är synd att hon fick sluta sitt liv så ung. Ett tag hördes hon på radion lite då och då, men nu var det längesedan.

  SvaraRadera
 10. Madame Mim, du är så välkommen tillbaka!

  SvaraRadera
 11. Monkan, då är det ju bra att man kan hitta igen de gamla inspelningarna på You Tube.

  SvaraRadera
 12. Imse, det är en visa att vila i, att nynna på och känna sig så där lite sentimental. Och ändå glad.

  SvaraRadera
 13. Hej Cici
  Helt underbar video med en underbar artist. Jag gillade henne.
  Nisse

  SvaraRadera
 14. Nisse, vi är nog många i vår generation som minns och tyckte om henne och hennes visor.

  SvaraRadera