En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 10 juni 2010

Göteborgsvistelsen


I detta fina rum skulle K, jag och hundarna få bo under vår vistelse i Göteborg. Jag tycker det är så typiskt min yngsta syster på något vis, ordning och reda, snyggt och prydligt. Tills vi ramlade in med väskor, hundar och burar.

Sov gott gjorde vi alla, även om jag blev tvungen att plocka ut täcket ur påslakanet på grund av värmen. Naturligtvis sölade Helen, som börjat löpa första natten på resan, ner underlakanet, något hon aldrig gjort hemma, hon har varit så noga med hygienen då hon löpt. Nu blev det till att handla in ett tikskydd dagen därpå, då syrran och jag ändå skulle uträtta en del ärenden. Staketet på altan var under reparation så vi behövde ett kompostgaller så att hundarna skulle kunna vara där utan att vara kopplade och lite annat smått och gott.Min syster Ninnie (smeknamn) 
här 59 år.
Svågern Christian, här med sin favoritsysselsättning.

Systerdottern Bea, nyss hemkommen         
från flera år i Australien.


Systerdottern Sarah, jordenruntfarare.

Svågern lagar till och serverar sin underbart goda fisksoppa.

En annan läckerhet bjöds vi på dagen därpå, fiskpudding, färdigköpt i en fiskbutik, serverad med skirat smör, potatis och sallad.

På kvällen den 5/6 startade firandet med skaldjursfrossa på kvällen. En paj till den som inte åt så mycket skaldjur. Smör, bröd och vitt vin kompletterade måltiden. Räkorna var norska och hade en lite annan smak än de svenska, något mindre salta, men det var inte till det sämre, tvärtom.

Efter tolvslaget, då det blivit den 6/6, svenska flaggans dag, numera svenska nationaldagen, var så självaste födelsedagen. Lillsyrran hade blivit 60 år!
Det skålade vi för!


Blommor anlände med bud,

och tårta serverades på altanen på eftermiddagen, sedan alla damer och hundar varit ute på en riktig långpromenad till Fiskebäck där vi köpt oss varsin glass och vilat en stund på klipporna vid havet innan vi tog bussen tillbaka.


Till middagen blev det grillat, en god och färgstark bönsallad och bakad potatis.

Bea, som numera är både svensk och australisk medborgare, har återvänt till Sverige och maken Luke kommer efter i höst. Med sig tog hon sina djur, blandrastiken Nellie (blueheeler/redheeler/kelpie), en mycket charmig hund, och den vackra hankatten av ras jag just nu glömt, men det är en katt man inte hanterar hur som helst kan jag säga. Helen försökte gång på gång sätta Nellie på plats, vilket Nellie tyckte var en rolig lek, van som hon var vid att leka med katten. En gång lyckades dock Helen överlista Nellie och sno hennes ganska sargade leksakskatt.

Bea och katten


Till sist,
(nu kommer jag att få på skallen av mellansystern som avsagt sig bild i min blogg),   
 en bild av oss tre systrar, nu alla över 60 år.

cicicicicicicicicici

17 kommentarer:

 1. Tycker den sista bilden var underbar, tror inte mellansyster kommer protestera!
  Alla bilder är härliga, säger det igen, ni verkar ha haft en underbar vistelse i Göteborg. Havet är det bästa jag vet, skulle gärna bo på västkusten med alla klippor och den underbara naturen!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 2. Det ser ut som ni haft en strålande semestertripp. Även vädret var väl fint. Smarrig mat, det finns inget bättre än skaldjur i alla former, utom ostron.

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig färd ni har gjort genom sommarsverige. Firande i goda vänners lag med skaldjursfrossa är något av det absolut bästa som finns !
  Jag var just den kvällen i Partille på andra
  sidan av den stora staden och firade dotterns 25-årsdag med lite gott från grillen.
  Det var inte så dumt det heller.
  Jösses, vi kunde ju nästan ha hojtat till varandra ..

  SvaraRadera
 4. Jaha nu blev jag hungrig...
  Jag gillade också sista bilden, ni är jättefina alla tre!

  SvaraRadera
 5. Malin, jag känner också att jag vill ha vatten i närheten och har sån tur att det finns två små sjöar i byn där jag bor. Kanske inte havet, men ändå.
  Och vi hade en underbar tid i Göteborg och blev uppassade rent oförskämt!

  SvaraRadera
 6. Monkan, om ostron törs jag inte uttala mig eftersom jag aldrig smakat dom, men annars håller jag helt med dig.
  Vädret kunde nog inte ha varit bättre. Den dagen vi for därifrån började det småregna lite till och från, och blev betydligt svalare. man måste ju ha lite tur ibland också.

  SvaraRadera
 7. Strandskatan, jag undrar om jag inte hörde något konstigt ljud. Men det kanske var helikoptern som surrade straxt ovanför hela kvällarna. (Det var visst ungdomar som strulade lite längre bort så polisen bevakade dom både från marken och luften.)
  Man måste ju tänka på de små också och inte väsnas för mycket.

  SvaraRadera
 8. Inger, hoppas du har något i skafferiet, annars får du väl ner till älven och fiska.
  Jag får hoppas att mellansyrran läser kommentarerna och förlåter mig!

  SvaraRadera
 9. Oj så mycket trevligt du haft för dig. Västkusten och havet i synnerhet har en speciell plats i mitt hjärta. Mat och förstklassig service, inte illa. Även hundarna verkar trivas med miljöombyte.
  Så stämmer jag in i lovsångskören när det gäller sista bilden. Vilken vacker trio! Lyckliga dig som har systrar.

  SvaraRadera
 10. Delikat allt jag ser vad gäller mat. den kattens ögon ... jag ryser! *ler*

  SvaraRadera
 11. Ingabritt, välkommen hem! Trevligt har vi haft och antagligen uppskattar man inte tillräckligt mycket att man har sina systrar, bara tar dom för givet. Vi har nog bestämt oss för att bli riktigt gamla och hinna träffas många flera gånger till trots att vi bor utspridda i landet.

  SvaraRadera
 12. Tigris P, ingen kunde klaga på den maten! Han är en riktig gourmet min svåger i Göteborg.

  SvaraRadera
 13. Tack Cici. Bra beslut att bli riktigt gamla och träffas riktigt ofta. Jag vet ju inte riktigt hur det är med en syster eftersom jag aldrig haft någon. Tänker bara att det verkar vara som en prenumeration på en bästis. Sedan är det säkert så att ibland är tidningen givande och ibland lägger man den åt sidan för att titta i den en annan dag, men den finns där. Vilken metafor! Förmådde inte bättre, jag ber om tillgift.

  SvaraRadera
 14. jag tycker ni alla tre ser ut som om ni var i 30- 40-årsåldern...

  SvaraRadera
 15. Marianne J, nu var du allt rolig! Men tack för den kommentaren. Kanske blir vi 40- och 50-talister aldrig äldre än 30-40 år. Inombords, alltså.

  SvaraRadera
 16. Göteborg, fisk och skaldjur - så härligt. Det har jag att se fram emot efterdom makens jobb flyttar dit i höst. Ostron klart överreklamerade i mitt tycke, salt snor som nån sa, Osannolik tur med vädret, idag regn och kulingvindar. Och systrar- vilken gåva!

  SvaraRadera
 17. epsilon, att vi dessutom hade tur med vädret försämrade inte upplevelsen!

  SvaraRadera