En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 28 juli 2010

Mutor och målning

För tillfället är det inte läge att skriva några längre inlägg eller stoppa in en massa bilder. Båda sönerna är för tillfället här och hjälper till med målningen. Med dom följer deras tre barn, alla mina barnbarn, alltså. Den äldsta 4½, nästa 3½ och den yngsta 2½. Gissa om det är livat? Gissa vem som ska hålla koll på dom och laga mat till dom?


Här har jag lagt in en fikapaus för att avstyra en ganska vild diskussion om vems tur det var att ha dockvagnen. Man kan ju kalla det mutor om man vill.

Nu börjar det närma sig slutet på denna målningsomgång. Vindskivorna är avklarade, dom som är höst upp och läskigast att klättra upp till. Likaså det övre fönstret på denna sida. Allt det röda är klart.
     
Här står altantaket, skrapat och tvättat, färdigt att monteras tillbaka på sin plats, och då behövs så många starka armar vi kan få tag på. Sen ska allt det vita målas, men det får bli på plats, enligt mig. Grabbarna måste snart hem igen och det viktigaste just nu är att få hjälp med taket.

För tillfället är barn och barnbarn till Hundtjärn och badar, men när dom kommer hem om en liten stund blir "kammarn", datorrummet, ockuperat av barn som ska sova och därför blev det bråttom att skriva ett inlägg nu. 

Vi får hoppas på ytterligare en regnfri dag i morgon så att målningen kanske kan avslutas.

      

8 kommentarer:

 1. Fullt upp för barnvakten då. Men ett kärt besvär, förstår jag.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Min åsikt är att det är minsta ansträngningen att måla....att vara service personal tar mer på krafterna enligt mej...Men ett leende från ett barnbarn uppväger ju det mesta....
  Lyllo dej som snart har ett nymålat hus...Vi gruvar oss....

  SvaraRadera
 3. Det är så roligt när barnbarnen kommer, allra helst när de kommer frivilligt, mina barnbarn är 18 och 12. Så vi är ännu inte helt mossiga :)

  SvaraRadera
 4. Jag antar att farmor har att göra alltså... ;-) Klart man måste muta ibland, annars skulle man ju gå under,haha.
  Vad fint det blir, det måste kännas så härligt nu när det nästan är klart.
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Imse, ungar och hundar mest överallt och alltid hungriga!

  SvaraRadera
 6. Inger, ligger någonting i det du skriver.
  Man får väl tänka långsiktigt vad gäller målningen och tro att man det kanske blir en mindre jobbig sommar nästa år.

  SvaraRadera
 7. Monkan, dom är gulliga när dom är små, men dom kan vara ganska jobbiga emellanåt. Står man vid spisen och tre stycken tycker att man ska lyfta upp dom så att dom kan se, då blir det problematiskt.

  SvaraRadera
 8. Malin, det är i grevens tid det blir klart. Känner att det inte riktigt är läge att hålla på med husmålning samtidigt som det är dags för valpning.

  SvaraRadera