En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 24 augusti 2010

Namnförslag


I dag har jag värkt fram en lista på namn som jag känner för. Det är inte förankrat hos någon annan familjemedlem, men jag lägger ut den här så får jag se på bloggreaktionerna. För övrigt anser jag mig som överdomare när det gäller namnvalet.

Maestro (hannen)  
Melodie
Mazurka
Musette
Marimba

22 kommentarer:

 1. "Lite annorlunda" namn? Men du vara chef, du bestämma .... *ler*

  SvaraRadera
 2. Tigris P, det är namnen som ska stå på stamtavlan det handlar om. Vad dom kommer att kallas i levande livet bestämmer ju hundägarna.

  SvaraRadera
 3. Jag tycker allihop ska heta Karo!

  SvaraRadera
 4. Ang. Din fråga om svenska präster tävlar i predikan, så är svaret nej. Men det förkommer sjuka tävlingar hos oss också, t.ex. Melodifestivalen. Heter det melodifestivalen förresten?

  SvaraRadera
 5. Hej bra namn.

  Slog mig bara att Mazurka är en dans och om jag inte har fel för mig är övriga musikinstrument eller musik.....så varför inte Marackas i stället för mazurka? Ett vänligt förslag bara....söta vovvar

  SvaraRadera
 6. Inger, jag har alltid gillat din smak.

  SvaraRadera
 7. conny, jag tycker det känna en smula avigt att kalla en tik för Karo. Dessutom tror jag inte att Kennelklubben godkänner att man har samma namn på alla hundarna i en kull.

  Beträffande m-festivalen, som jag aldrig tittar på, så heter det så, men kan också kallas schlagerfestival. Den första ägde rum redan 1958. Allt enligt Wikipedia.

  SvaraRadera
 8. Skånegrabben, tack för förslaget. Det är rätt att mazurka en polsk dans men Chopin har också skrivit flera mazurkor. Ett namn som slutar på s passar bättre till en hanhund tycker jag. Vill du ser fler bilder på småvovvarna kan du gå in på min hundblogg. Länk finns i högermarginalen på denna blog.

  SvaraRadera
 9. Aha, M som i musikinstrument, fast inte riktigt. Maestro och Mazurka. Kanske Mandola i stället. Då har alla tjejerna instrumentnamn.

  SvaraRadera
 10. Ingabritt, M som i Morgan (och Mars), valparnas pappa, med musik som tema. Men jag har ännu inte diskuterat med resten av familjen så inget är spikat ännu.

  SvaraRadera
 11. 'om präster tävlar i predikan'? - har denna fråga varit uppe? - "Ang. Din fråga" - var det cicis fråga eller vems? - jag har ej kunnat se att denna fråga varit uppe till diskussion - och den verkar ju inte höra hemma här - i detta sammanhang - här handlar det ju om hundar och inte om präster - eller har jag missuppfattat alltihop? (connys kommentar idag klockan 13:31)

  SvaraRadera
 12. Musik som tema tycker jag känns trevligt. Musik är ju glädje och glädje kommer säkert valparna att sprida!
  Sen gillar jag uttrycket "överdomare"! Jag lånar det!
  Kram!

  SvaraRadera
 13. Cina, roligt att du gillar namnen och uttrycket äv nog inte mitt, så det är fritt fram att ta och använda hur man vill.

  SvaraRadera
 14. Marianne, det var inlägget före detta. Så om du backar kan du läsa om tävling i böneutrop i Turkiet.

  SvaraRadera
 15. mats i träsket25 augusti 2010 08:36

  Det var ju bra namn, har grubblat lite men det sitter som klister i skallen. Våran cocker hette ju i papperen Springcock feeling free, vilket passade bra. Hon var som en katt och kände sig fri gå hur/vart hon ville. Vilket gråväder vi fått, kroppen känns som en michelingubbe idag, fyy!

  SvaraRadera
 16. Mats, det är lättare att hitta på orginella namn när man har kennelnamn, och då får man använda många fler bokstäver.
  Vädret i dag är inte roligt. Jag är glad att jag kom mig ut en stund i går kväll för att plocka lite blåbär. På dagarna har K jobbat på hygget och då har jag fått hålla mig hemma.

  Har du pratat med M om orkidéerna?

  SvaraRadera
 17. Det spelar ju egentligen ingen roll vad de heter i stamtavlan, dom kallas ju som sagt väldigt sällan för det. Jag brukar tänka att det ska se "snyggt" ut i stamtavlan och låta bra på en ev utställning... Känns det bra för dig så ÄR det ju bra namn :-)
  Kram

  SvaraRadera
 18. Malin, just så resonerar jag också. Sen är det ju inte helt fel om man hittar en namn som valpen får behålla.

  SvaraRadera
 19. mats i träsket25 augusti 2010 13:17

  Jo jag har pratat med M, vi är ju inte så bra med blommor. Kanske just därför vi ska prova en?? Följde instruktioner med så, det skulle vara kul om den klarade sig. Mvg:s bilder gör ju man blir sugen prova nåt annat än man är van. Kommer över nån afton, får väl vissla lite vackert på avstånd....

  SvaraRadera
 20. Mats, gör du det, men var beredd på att det kommer ta tid innan plantan kommit så långt att den börjar blomma. Som sagt, den ryms gott och väl i ett snapsglas nu.

  SvaraRadera