En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 10 oktober 2010

Besök

I går fick vi besök av stadsfolket och mormor från Göteborg.  Det blev en trevlig och livlig eftermiddag med sex vuxna, två barn och sju hundar i vårt kök. Turligt nog var det skapligt väder så att alla småttingarna, tvåbenta såväl som fyrbenta, kunde vistas ute en stund. Efter kvällsmaten var det barn-tv och lördagsgodis för barnbarnen före ombyte till pyjamas och tandborstning inför hemresan. Då är det bara att bära upp småttingarna, som i regel somnat under bilfärden.


När jag i morse kom ner till valprummet, dvs kammarn, hade den ena bokhyllan fått besök av ett mera våldsamt slag.Hur i hela friden valparna lyckats få ut Botanica ur den välpackade hyllan är ett mysterium. Boken är på 1020 A4-sidor och väger nästan 3½ kg!

Senare under förmiddagen träffade de fyrbenta monstren på min ena sandal och den smakade tydligen väldigt gott. Nu skulle sandalerna i fråga ändå skrotas så det var ingen större skada skedd egentligen. Det gäller att ställa dyrare och finare skor på oåtkomliga ställen. Alltså oåtkommliga för valparna.


Och här har det gamla huset väst i byn fått påhälsning av en grävmaskin och så var dess saga all. Jag tror inte att någon sörjer. De flesta tycker nog i stället att det var på tiden att det gamla rucklet kom bort.

Dottern kommer på beök och möts av välkomstkommittén. Nu bor hon ju bara tvärs över vägen så besöket var ju inte så långväga ifrån, men välkomnandet blev hjärtligt och högljutt likaväl.
  

 

14 kommentarer:

 1. De ser för härliga ut, valparna. Och så klart de är nyfikna. Både på skor och böcker.

  Jättesöta barnbarn. Det blev en del bus med valparna?

  SvaraRadera
 2. Vilka fina valpar, ser riktigt gosiga ut!
  :)

  SvaraRadera
 3. Finns stjärterum så finns det hjärterum - en ordramsa som passar in hos dig.
  Härligt med barnbarn och valparna är sååå söta.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 4. Haha, herregud vilka små korvar, ja, jag vet ju vad jag har att vänta om några veckor :-).
  Härligt med långväga besök, kan tänka mig att ni njöt.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Hur någon av valparna lyckats få ut en bok ur din bokhylla är ett mysterium....jag hade problem när jag försökte...men jag skulle å andra sidan inte gnaga på dem!

  SvaraRadera
 6. Bokslukare ...!!!

  SvaraRadera
 7. Imse, nog blev det bus alltid. som tur är orkar valparna i regel bara hålla igång en timme innan det är dag att sova lika länge. Lite spill får man räkna med när det gäller valpar och det materiella.

  SvaraRadera
 8. Tigris P, dom är jättegosiga.

  SvaraRadera
 9. Viola, det är tur att vi har ett ganska stort kök. Vi tycker också att valparna är söta och pussar mycket på dom.

  SvaraRadera
 10. Malin, det är alltid skojigt när barn och barnbarn kommer på besök och lite extra krydda blir det när någon ingift släkting är på besök.

  SvaraRadera
 11. Inger, är det riktigt säkert att du inte gnager lite grann på hörnorna. Ja tyckte det var en av biblioteksböckerna som såg lite tuggad ut.

  SvaraRadera
 12. Anonym, i ordets rätta bemärkelse.

  SvaraRadera
 13. Det är så härligt med hundar, man behöver bara vara ute och hänga tvätt så blir det världens glädjescen när man kommer in =)

  SvaraRadera
 14. Marianne, dom är ärliga i alla väder.

  SvaraRadera