En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 29 januari 2011

Det tar sig

Ett par dygn har termometern hållit sig ovanför nollstrecket och snön har fått chansen att sätta sig en aning. Vi hade väl hoppats på att mer snö skulle ha farit från flera tak, men vår lada blev i alla fall befriad från snötyngden utan att vi behövde anstränga oss.

I går var lägdorna fortfarande släta som lakan, men i dag har flera skoteråkare varit i farten och spåren går både kors och tvärs. Dom tycker nog att det var på tiden att dom kunde ta ut sina fordon, även om det fortfarande är lätt att köra fast. Det kommer säkert bli bra skoterspår att gå och sparka i om det fryser på nu, som det verkar göra.

Den här bilden på en annan lindgrensk gård lägger jag in utifall Josefin skulle titta in, hon som måste stå ut med 30-gradig värme i Nya Zeeland. Se vad du missar, Josefin!

Jag tror ju inte att kylan är över på långa vägar, så när jag i går stötte på denna fårskinnsjacka från åttiotalet någon gång, tog jag in den för att se om den fortfarande gick om mig. Jag tycker mig ha förstått att päls har blivit lite populärt igen och mer päls än så här äger jag inte. Jag minns faktiskt inte när jag senast hade den på mig. Frågan är nu om den är så omodern att den är oanvändbar eller om jag törs ha den på mig. Någon modemedveten som kan ge mig ett tips?

Visserligen var det ett bra tag sen jag kunde färdas på denna skogsstig, men jag kunde inte påminna mig att det funnits en stor sten här förut. Mystiskt, måste undersökas.
Stackars lilla gran, så nertryckt av snön. De större träden har blivit av med sina bördor efter plusgrader och stark blåst, men de mindre träden har verkligen farit illa denna vinter. Jag undrar om den har en chans att räta upp sig till sommaren, det är nog tvivelaktigt.

Det har varit något av ett aprilväder i dag, lite sol, lite regn, lite snö och hela tiden hård blåst. Det bästa är i alla fall att dagarna börjar bli längre och i dag var det ljust nästan till klockan fyra. Det tar sig så mordbrännar´n. Bara nu inte den här blåsten får något träd att falla ner över ledningarna. Jag tycker att det blinkar i lamporna då och då.


14 kommentarer:

 1. Men grattis om du har en päls som du kommer i. Köpte en fårskinnspäls på 70-talet men den gjorde jag stolsdynor av förrförra året.För kort, för trång, alldeles för trång.
  Hoppas att ni får behålla strömmen. Blåsigt här också men i morgon blir det soligt och fint.

  SvaraRadera
 2. Åh, den där pälsen skulle jag absolut använda. Jättesnygg! Här har vi inte riktigt mörkt förrän vid halv sextiden nu. Bara det gör att man piggnar till lite.
  Skön söndag till dig
  Kerstin

  SvaraRadera
 3. Nu går vi mot varmare tider så du kanske inte behöver pälsa på dig mer i vinter???

  SvaraRadera
 4. Jag kan inte mycket om mode, så fråga inte mig om det! Pälsen skulle jag utan tvekan bära!

  Kramar från mig <3<3<3

  SvaraRadera
 5. Har även ni haft milt väder alltså? Ur led är tiden, det ska ju vara vinter när det är vinter om du förstår vad jag menar.
  Du kan garanterat ha jackan, jag tyckte den såg jättefin ut. Håller med dig, ska jag ha päls så är det fårskinn, inget annat. Kan vi inte få se ett fota när du har den på??

  SvaraRadera
 6. Solrummet lät ju kul! Men inget kustsol från Sverige, med måsskrik?? Och kluck under bryggan...
  Himmelens snygg solnedgång på sista bilden.
  Hulda

  SvaraRadera
 7. epsilon, det var nog därför att jag inte provat jackan på länge. Jag trodde att den var för trång, men bara jag inte har en för tjock tröja under går det bra.

  Tack och lov blev det inga strömavbrott, vi klarade oss denna gång. Jag måste säga att jag är mycket nöjd över Skellefte Kraft när det gäller driftsäkerheten. Det är sällsynt att det blir avbrott och de få gånger det har hänt kommer det igen tämligen fort.

  SvaraRadera
 8. Ölandsvindar, jag får väl ta den när jag ska in till stan nästa gång, pälsjackan alltså.

  Nog ligger ni en bra bit före oss när det gäller dagsljuset, men vi kommer snart ikapp. Ja i alla fall om ett par månader.

  SvaraRadera
 9. Inger, optimist där. Har du glömt hur februari brukar vara?

  SvaraRadera
 10. Pennelina, det låter ju bra. Man vill ju inte se ut som den lantis man är, om man skulle få för sig att besöka civilisationen någon gång.

  SvaraRadera
 11. Malin, jajamensan, även om det varit ett par minusgrader i dag så är det ovanligt milt för årstiden just dessa dagar. E4:an var bar då vi for till yngresonen i dag, men här har det inte tinat just något, bara blivit prima sparkföre.

  Kanske lägger jag in någon bild på jackan med mig inuti vid ett senare tillfälle.

  SvaraRadera
 12. Hulda, solnedgångarna över vår lilla by är ofta väldigt vackra, liksom soluppgångarna. Vissa klara nätter har vi dessutom norrsken, även om det har varit lite sparsamt med det de senaste åren. Men nu har jag läst och hört att solens aktivitet har ökat igen och det innebär fler och mer spektakulära norrsken.

  Om man läser på Suntech:s hemsida ser man att man kan få ljud från svenska vatten med måsarnas skri. Det konceptet fanns dock inte i det solrumet vi besökte. På torsdag bär det av till solen igen.

  SvaraRadera
 13. Sv. Valparna är 6 veckor nu så visst vore det dags för valpköpare men tyvärr är ingen bokad än. Men det kommer, det var likadant sist, först inget, sen inget, som poof! Det gäller att ha is i magen!

  SvaraRadera
 14. Då håller jag tummarna för att det kommer att höra av sig några jättefina cockerspekulanter i veckan som kommer.

  SvaraRadera