En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

fredag 4 mars 2011

Helgplanering

Sparkturerna blir många i dessa mildvädersdagar. Dels är det ett lättsamt sätt att ta sig fram nu när snön sjunkit ihop lite och bildat en anings skare, dels känns det rätt bra att ha något att hålla sig i när det är lite halkigt.

Hundarna har lärt sig att man kan få en liten godbit om man hoppar upp på sparken, något Cilla tränade in som ung och som Helen lärt sig denna vecka genom att studera sin storasyster.

Med plusgrader flera dagar i steck har snön packat ihop sig och sjunkit en hel del men än är det mycket kvar som ni ser.

Bäst att visa hur det ser ut väst i byn för dom som kan vara orolig om lagårdstaket hållit denna vinter eller inte. Titta det lyser så grönt och fint nu när all snö har rasat av, ni kan vara lugna.
Några sysselsättningsproblem blir det inte i helgen. I morgon åker vi till Lycksele och uppvaktar fyraåringen, sonsonen. Det är visst marknad där, så jag ska ladda kamerabatterierna i kväll ifall det blir tid att gå och titta på vad som bjuds ut där.
Och på söndag kommer två av Cillas valpar hit för att få hjälp med lite klippning av den antagligen ganska långa pälsen inför utställning veckan därpå. Det ska bli så roligt att få träffa dom. Jag måste nog komma ihåg att ladda kamerabatterierna i morgon kväll också.

Ha en trevlig helg alla!


   

12 kommentarer:

 1. Härliga hundbilder!

  Hoppas du får en riktigt fin helg.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Va mysiga dina jyckar ser ut och mamma mia så mycket snö ni har kvar däruppe!!! Härliga vackra bilder som vanligt. Hoppas att ni får en riktigt bra helg!

  Varm kram!

  SvaraRadera
 3. Spark, vilket bra fortskaffningsmedel. Ska vintrarna här nere fortsätta att vara som i år kanske det blir idé att skaffa en igen.

  SvaraRadera
 4. Visst är sparken bra att hålla sig i men jag citerar en tidigare bybo: Att sparka är som att förföra ett fruntimmer, så fort man fått upp farten så blir det tvärstopp.... fast han sa det på bondska och då lät det roligare....

  SvaraRadera
 5. oh så härliga hundar ni har.

  Hittade hit av en slump och det var härligt att få läsa om dina hundar.
  Jag här nere i Blekinge ska inte klaga på snön för ni har ju det tre dubbla,,men våren är här har vi kännt idag..tack för titten kram Monica

  SvaraRadera
 6. Imse, tack det samma till dig.

  SvaraRadera
 7. Gökboet, normal snömängd för årstiden skulle jag tro. Det har sjunkit ihop en hel del. Ser det på staketstolparna som kommit fram alltmer.
  God helg du också!

  SvaraRadera
 8. epsilon, så länge det inte sandas går det bra och på skoterspåren och skogsvägarna funkar det utmärkt.

  SvaraRadera
 9. Inger, den har jag aldrig hört förut. Ska höra med K om det är en gammal traditionell historia.

  SvaraRadera
 10. Monica, det är alltid roligt med nya bloggvänner så välkommen tillbaka flera gånger.
  Vad gäller snömängden så är vi nog ganska härdade här. Skoterfolket skulle bli gruvligt besvikna om snön försvann nu. Ska titta in hos dig lite senare.

  SvaraRadera
 11. Det är inte utan att jag gottar mig åt hur mycket snö det ligger där hos dig, för efter morgonens besök hos Monkan via hennes blogg ... tja, då blir jag trött. De har ju full vår där nere i Skåne, för tusan hakar! Dina bilder påminner mer om hur vi fortfarande har det; halvmeterdjup snö på gården och färjor som regelmässigt kör fast i isarna mellan Åland och Sverige.

  Men nu ska en inte klaga! Solen skiner och gårdagens stormvindar har lagt sig. Det är med andra ord bäddat för en lång och skön promenad utåt eftermiddagen. Det blir broddar idag, för efter de senaste dagarnas dagsmeja är det annars upplagt för lårbens- och underarmsbrott :o/

  En riktigt skön söndag önskar jag dig, äkta hälften och hela kopplet hundar!

  SvaraRadera
 12. Nej man vill ju inte att andra ska ha det bättre än man själv. Vår, fy!
  Hoppas att du fick dig en riktigt skön promenad och kom hem hel och hållen.

  Nu har jag precis kommit hem efter att ha klippt två MYCKET långhåriga hundar, Cillas valpar. Fyra timmar har det tagit och det är först när man kommer hem som man känner att man faktiskt är lite trött. Om två timmar kommer revisorerna hit och går igenom byns finanser.

  SvaraRadera