En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 2 maj 2011

Valborgsmingel 2011

Här kommer lite vimmelbilder från valborgsmässofirandet i Norrlångträsk.

Det var en ganska kylslagen men vindstilla kväll och de flesta som kom dit hade klätt sig förståndigt.
Brasan var nästan mera hög än den var bred och ett tag var vi ängsliga att den skulla rasa ut och ner i diket där det var gott om torrt gräs från fjolåret. Dessbättre var det bara någon enstaka grenrest från fjolårets adventsgran som tippade ur vår brasbytta. För säkerhetsskull vattnade vi runt om för att inte elden skulle sprida sig. Det är bra att ha Älven så nära att det bara är att gå ner till den och fylla hinkarna.

Firandet förlöpte utan vare sig skandaler eller polisingripande, i alla fall så länge jag var kvar.


2 kommentarer:

  1. Ni verkar ju vara förståndiga människor som inte hängt undan vinterkläderna. Här nere blev vi nog lite övermodiga när det var sommarvarmt över påsken. Så man höll på att frysa rumpan av sig på Valborg. Fin brasa!

    SvaraRadera
  2. Men så smart, att elda även stora brasan i någon form av "bytta"! Ni är fiffiga, ni norrlänningar ;o)

    Bilden på det rinnande vattendraget gör mig nostalgisk. Här på platta Åland har vi inte en tillstymmelse till sånt, men jag minns med glädje några barndomssomrar uppe i min pappas hemtrakter i Dalarna. Oj, så kul det var att leka vid de porlande bäckarna! Och oj, så mäktigt det var med stora Dalälven!

    Annat skoj var det förstås att lägga en stor, gammaldags femöring av koppar på järnvägsspåret när tåget var på väg. Oj, så platt den blev! På den gamla, goda tiden behövdes det varken Playstation eller Xbox för att roa ungar ;o)

    SvaraRadera