En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 13 juni 2011

Dagens undantag

Det har som varit lugnt ett tag nu på awardfronten, men nu har folkrörelsen vaknat till igen. Jag vet att det är i bästa välmening som man skickar dessa. Stjärnkraft/Nina har skickat denna till mig och eftersom hon är som hon är och jag är som jag är så gör jag ett undantag från min princip att avtacka mig awarder.


Nåväl, med detta följer att ...

... krama om den första person jag träffar efter att jag läst reglerna,
... skriva en lista på tio bra saker om mig själv och sätt ut den på blog­gen och
... skicka kramen vidare till tre vänner.

Först gör jag ett undantag från den första regeln och kramar om mina hundar eftersom det inte finns någon person att tillgå just nu.

Sen kan man ju  få ångest över att försöka skrapa ihop BRA saker om sig själv, på det viset är jag så typiskt svensk man kan bli. Men jag gör väl ett försök.

1.   Jag är mycket lojal. Bara det att jag snart har varit gift med samme man i 45 år säger väl en del. För att  inte tala om vad det säger om honom!

2.   Jag tror att jag är en någorlunda bra förälder, farmor och matte.

3.   Jag är bra på att ställa upp när någon ber mig om det. Desto sämre är jag på att tacka nej då jag borde. 

4.   Jag är bra på att skjuta upp tråkiga sysslor och göra något roligare i stället.

5.   Jag är ett bra exempel på en Medelsvensson. Lite bra på en massa saker, men inte specialist på något. 

6.   Jag är bra på att slå vakt om min flygrädsla. Även om jag till och med där har gjort ett undantag.

7.   Jag är bra på att sjunga när ingen hör på.

8.   Jag är bra vad gäller min hälsa, trots att jag ska träffa doktorn i morgon.

9.   Jag är bra på att laga mat till vardags och av just ingenting, trots att jag egentligen inte tycker det är kul. 

10. Jag är bra på att vara uppe sent om kvällarna när jag borde har gått och lagt mig för länge sen.

Puh, tur att det var slut där, man får ju nästan huvudvärk av att grubbla över vilka positiva sidor man eventuellt kan ha. Hade det varit fråga om sånt jag inte är bra på hade det gått mycket lättare att komma på tio punkter. Men å andra sidan vill man ju inte skylta med dom, så det är nog bra som det är.

För att nu komma till den sista regeln, så plockar jag fram min negativa/positiva tvärsöver-sida. Jag skickar den inte vidare till någon utvald utan till alla mina bloggvänner och läsare, ingen nämnd och ingen glömd.20 kommentarer:

 1. Haha! Och eftersom jag är som jag är tycker jag det var riktigt roligt att för mitt inre föreställa mig hur du kämpade för att pressa ur dig tio positiva saker om dig själv. Visst ÄR det typiskt för oss nordbor, detta att vi har så otroligt lätt för att framhäva våra negativa sidor, fel och brister, men jämrans svårt för att "lyfta på våra egna svansar"?

  Kul att få vet lite mer om byrackan, oavsett vad byrackan själv tycker om saken ;o)

  SvaraRadera
 2. Hej Cici, jag kan säga en sak till som du är bra på, skriva.
  Det var kul att lära känna dig lite bättre.
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Jag tror dig på alla punkterna, varför skulle jag inte det. Däremot vet jag med säkerhet på punkt 3.
  Bra jobbat med utmaningen!

  SvaraRadera
 4. Bra att du försöker stämma i bäcken, fast det var ju kul att läsa dina punkter - rejäl, pålitlig och rolig.

  SvaraRadera
 5. Vad kul att lära känna Dig något mer. Du är värd din award och vilken fin blogg stjarnkraft har! Har tappat lusten att skriva i bloggen - det finns så mycket annat nu då det är varmt och soligt. Vi får väl se om det varar över midsommar också!
  Idag har jag styrketränat och det börjar bli riktigt roligt.
  Må så gott!
  kram

  SvaraRadera
 6. HA,ha,ha! Jag tycker att jag bara har bra sidor men det är det ingen annan som förstår. Men just nu har jag plockat fram min allra sämsta sida och den är riktad mot Blogger. Varför i allra glödhetaste går det inte att kommentera på min blogg? Jag fattar ingenting.
  Kram
  Kerstin

  SvaraRadera
 7. Stjärnkraft/Nina, det positiva i kråksången var att jag blev tvungen att städa för att få igång hjärnverksamheten.
  Kan det bero på att vi själva har så höga krav på HUR bra man måste vara för att få kalla sig bra?
  I går em gick det inte att kommentera på din blogg, ska prova i dag och se om det går bättre.

  SvaraRadera
 8. Monkan, det var snällt sagt, men jag lägger det under punkt 5.

  SvaraRadera
 9. Ingabritt, en del besvär är kärt besvär.

  SvaraRadera
 10. epsilon, det låter ju intressant, särskilt som man känner sig som en riktig velmaja mellan varven.

  SvaraRadera
 11. kajsastina, så bra för dig att du tycker det är roligt med styrketräning. Det är säkert jättebra. Jag har aldrig provat på såna där apparater utan nöjt mig med att bära plank, klippa gräs och skotta snö. Jag får hoppas att det också befrämjar hälsan.

  Det kan nog vara skönt och bra att ta paus från bloggandet emellanåt. Man behöver ju inte lägga ner sig blogg, bara annonsera att man tar en bloggpaus. Då behöver inte folk bli oroliga att det hänt något hemskt. Till hösten kanske lusten kommer igen. Hoppas det!

  SvaraRadera
 12. Ölandsvindar, jag måste erkänna att jag också hade en sne´sida vänd mot Blogger i går. Det var inte bara din blogg som vägrade ta emot kommentarer ska du veta. Man kan verkligen undra vad det är för skit dom har drabbats av, och sen kan man ju tycka att dom kunde gå ut till sina "kunder" och meddela vad som pågår och vad dom gör åt det.

  SvaraRadera
 13. Säga vad man vill men det är roligt att läsa dom här listorna. Egenskaper som inte syns i det skrivna ordet avslöjas. Inte visste jag att du är bra på att skjuta upp tråkiga saker trodde att det var tvärtom. Sen det med flygrädsla hi hi lite värdelöst vetande som gör personen mer mänsklig
  Kul var det att läsa
  kram

  SvaraRadera
 14. Ja, jag vet ju vad du tycker om awarder men jag gillar dom. Mest för att man får reda på lite nya saker om sina bloggvänner. Som nu tex :-)

  SvaraRadera
 15. Lisbeth, jag är jätteduktig på att hellre sätta mig och virka, eller slå mig ner framför datorn, ja till och med börja lös sudoku och korsord i stället för att städa. Bara som ett exempel.
  Jag hoppas verkligen att jag har uppfattats som mänsklig genom mina inlägg, men det kanske är något att tänka på då man skriver dom. Att jag inte är allt för personlig hänger ihop lite med att jag bor i en mycket liten by och jag vet att många läser min blogg, så jag är inte anonym på något sätt. Då vill man kanske inte skylta med alltför privata beskrivningar.

  SvaraRadera
 16. Malin, jag har ju tagit upp det förut som du vet. Man vill ju inte såra någon som skickar en award i bsta välmening, men å andra sidan måste man ju få säga vad man tycker också. Det går ju alldeles utmärkt att genom sina kommentarer tala om hur bra man tycker att den andra är. Uppriktigt sagt har jag lite svårt att förstå det här med awarder. Och är det någon som vill veta lite mer om mig står det personen fritt att fråga. Jag lovar att svara på allt som jag har lust att gå ut offentligt med.

  Därmed också sagt att dom som vill skicka och ta emot awarder får hjärtans gärna göra det för mig. Vi är alla olika och har därmed också olika åsikter, vilket måste ses som positivt.

  SvaraRadera
 17. Förstår dig helt och hållet. Det skulle inte jag göra heller. Bor man som i mig Sundsvall kan man vara personlig på ett annat sätt. Här syns man inte i mängden. Det jag menade när jag skrev till dig var positivt. Man gör en bild av en människa man aldrig träffat. Oftast så stämmer den dåligt när man väl möts. Jag gillar din blogg Den ger lite insyn om hur det är att bo i by. För mig är det spännande läsning
  Ha det så bra
  Kram

  SvaraRadera
 18. Hihi... kul läsning... jag kan skriva under på alla punkter förutom fyran. Och upp till bevis nu, hemkommen efter semestern inatt, ska det fixas lunch av vad frys och skafferi har att bjuda på, några färskvaror finns inte än, långt till affären.
  Apel

  SvaraRadera
 19. Lisbeth, jag tog det som något positivt också, men ville lägga ut texten lite och förklara. Jag skulle gissa att de flesta av oss skulle bli förvånade om vi träffades. Det är ungefär som då man läser en bok och ser personerna framför sig. Om den boken senare blir film är det sällan som skådespelarna stämmer med ens inre bild. Den enda jag vet som stämer riktigt bra är faktiskt Pippi Långstrump!

  SvaraRadera
 20. Apel, välkommen hem! Hoppas att ni har haft det riktigt avkopplande och bra. Du, eller ni, fixar säkert något ätbart.

  SvaraRadera