En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 19 juni 2011

Någon som har tappat bort en kasse med mjölk?

Söndag förmiddag, gråväder och inte särskilt varmt i luften, bara 15 grader. Det känns ändå lite varmare än i går då solen sken, men det var kallt i luften. Vaknade med en bestämd tanke i huvudet; i dag ska städas. Sängkläderna var det första som skulle åtgärdas och mitt täcke åkte direkt in i tvättmaskin och nu är det makens som rumlar runt i tvättrumman. Mattorna är skakade, papperskorgen i duschrummet tömd och diskad.
När jag skulle slänga soporna upptäcker jag en påse på bron, en påse som innehåller detta:
Jag är förbryllad. Någon som saknar en Forumkasse med två liter lättmjölk, en liter fil och en cola light-flaska med vatten? Min är det i alla fall inte. Jag undrar just hur länge kassen har stått där, men mjölken är daterad den 17 juni  med bäst föredatum den 22. Om ingen hör av sig inom kort så åker mjölken i slasken.

Gårdagen tillbringade jag till största delen i stan hos barbarnen. Deras föräldrar ville gå på bions 15-föreställning, och det måste dom väl få göra. Så slapp jag laga middag till mig själv för på 3-åriga Lisas begäran lagade sonen till en jättegod sushimåltid.


Innan jag for till stan i går lyckades jag plantera en av de tre rosorna, men det är mycket ogräsrensning kvar och några nyplanteringar.

På vägen till barnbarnen stannade jag till vid Arken Zoo och köpte mat till Helen. Vid kassan upptäckte jag ett antiskallhalsband och bestämde mig för att köpa ett till Helen. Båda hundarna skäller då dom hör något eller någon kommer förbi på vägen, men Helen är faktiskt värst. Det här halsbandet har två alternativ, ljud eller vibration, dessutom två lägen på båda. Nu på morgonen har hon fått ha det på sig för första gången och när hon skällde på en stavgångare som passerade, blev hon fort tyst och skyndade sig in. Så kanske det här är något som funkar. Det vore i så fall en välsignelse för både oss och inte minst grannarna.
Kan meddela att sonen kom sig i mål efter att ha trampat Vättern runt och det lär ha gått på 11-12 timmar. Han var då i gott skick, men hungrig. Torde väl vara tämligen öm i baken i dag kan jag tänka!


 

24 kommentarer:

 1. Sushi är gott!
  Det måste jag nog göra en dag för det var längesen.
  Vilken tur att halsbandet hjälpte och att du fick lite tillskott i kylen :-)

  SvaraRadera
 2. Så gott!

  Inte varje dag man tappar en matkasse ;-)

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 3. Hur kan man tappa en matkasse, jag hade nog märkt det såvida den inte trillat av en cykel.
  Jag hade samma ambitioner som du, har tvättat, magnlat, bytt lakan i bäddarna. Dammat och skött om inomhusblommorna, de som ofta blir lite bortglömda på sommaren, de välkomnade nog det halvdåliga vädret idag.
  Såvitt jag vet ska det här taskiga vädret fortsätta ett tag till, typiskt nu när barnen äntligen har sommarlov.
  Ha en skön eftermiddag
  Monkan

  SvaraRadera
 4. Sushi är bland det godaste jag vet, speciellt med lax, mums!
  Konstigt med påsen, du har inte hittat svaret på vem den är och vad den gjorde på er bro??
  Sv. Cockern har inte sluttande rygg egentligen, dels är den bilden så himla bra just på hans rygg och så dels så ställer man upp dom med bakbenen väldigt långt bak av någon anledning och då ser den ju sluttande ut.

  SvaraRadera
 5. Nämen så lustigt! En mjölkkasse som nån glömt?! vilket mysterium. Fast vi hade behövet en liter mjölk, vi iddes inte åka och handla mat idag som planerat, så ingen kaffemjölk...
  Jag är så trött efter semestern så jag ska inget göra utan vila mig till midsommar. Fast det finns massor att göra...
  Hulda

  SvaraRadera
 6. I min värld, jag har aldrig gjort sushi själv, sonen är experten här i familjen, japanfreak som han är.
  Halsbandet har gett ett resultat över förväntan, i alla falli dag. Skulle tro att grannarna är glada.

  Mjölken kommer jag att hälla bort för jag använder mycket litet mjölk och endast till matlagning. Magen säger ifrån. Lättmjölk har inte funnits i mitt kylskåp på årtionden.

  SvaraRadera
 7. Pennelina, sushi är lite som surströmming, man måste vänja sig vid det. Första gången jag blev bjuden på det tyckte jag inte det smakade så mycket, men nu har mina smaklökar vant sig och tycker det är en delikatess.

  Det är ju synd att jag inte kan använda mig av varorna i kassen, mjölk är inget för min mage, inte fil heller. Lactosfria mjölkvaror går an.

  SvaraRadera
 8. Det var skönt att höra att det inte bara är jag som har en tendens att glömma bort inomhusblommorna sommartid.
  Nu har jag tvättat allt i sängarna utom själva resårmadrassen, och det känns skönt.

  Kassen är inte tappad, möjligen bortglömd, men jag tror att min granne tvärs över vägen har kommit med en förklaring som låter trolig. En före detta bybo, tillika vän till familjen, som varit på besök i sitt barndomshem, stannade till här i går då ingen var hemma. Han skulle nog åka tillbaka till södra Sverige och hade en del kylvaror kvar. Troligen ställde han dom på vår bro för att vi skulle ta det. Det är en mycket trolig teori. Får se om han hör av sig för han brukar läsa min blogg.

  SvaraRadera
 9. Malin, den troliga förklaringen till kassen kan du läsa i mitt svar här ovan, mitt svar till Monkan, fast jag ser att jag glömt att skriva hennes namn.

  Kanske något att se upp med, angående sluttande ryggar, så att ni inte står där med räkstjärtscockrar om några år.

  SvaraRadera
 10. Hulda, att vara på resa är både spännande och oftast roligt, men då man kommer hem brukarman känna att det tar på krafterna. Du får vila i veckan nu så att du orkar dansa runt midsommarstången på fredag.

  Och som jag skrev till Monkan, kassen är troligen lämnad här av en bekant i går då huset var tomt på folk. Det brukar finnas en naturlig förklaring till det mesta.

  SvaraRadera
 11. Oj så mycket som händer i din omgivning. Operationer, plantering, Vätterrunda och upphittad mjölk. Skällhalsband ska vi också införskaffa. Har haft ett tidigare med mindre lyckat resultat. Hurry ignorerade helt doftpuffen som kom när han skällde. Nu ska vi köpa ett med fjärrkontroll och nogsamt se till att han bär halsbandet minst en vecka utan åtgärd för att han inte ska kunna komma på sambandet mellan halsbandet och obehaget. Då finns risken att han skäller när han inte längre har halsbandet. Dyrt som attan men värt varenda krona i grannsämja.

  SvaraRadera
 12. Ingabritt, vi har också prövat sprayhalsband, men Cilla vet precis när hon har det och dessutom vet hon hur hon ska sabba dom. Det här med vibrationer har funkat bra på Helen och jag ser att hundarna inte alls jagar upp sig som dom gör när dom är två som skäller ikapp. Eventuellt kommer jag att låta Cilla ha det vissa dagar och Helen andra.

  Det ska bli intressant att höra hur Hurrys halsband kommer att fungera. Hoppas att du kommer att berätta om det framöver.

  SvaraRadera
 13. Que? Hur kan man tappa bort en hel kasse med mjölk..? Och på någon annans trappa? *skakar förundrad på huvudet* Men mysteriet får kanske sin lösning nu när du bloggat om det! :oD

  Skällhalsbandet du skaffat åt hundarna var en nyhet för mig! Jag kände nog till att det finns ett sånt där med sprej, som Ingabritt talar om, men vibrationer/ljud låter ju som det skulle kunna fungera ännu bättre. Nu har jag inte haft problem med skällande hundar i mitt tidigare, hundägande liv. Däremot hade jag STORA problem av ett annat slag med den senaste, Ruffa, som jag övertog som ettåring. Stor, stark spinone italiano som drar som en pansarvagn är ingen höjdare för liten, svag tant. Oj, som jag fick jobba med att få bort det beteendet, och hade ändå inte hunnit ända fram när hon flyttade vidare till sin nuvarande familj.

  Sushi är gottgottigottgott! På Åland har det inte funnits tillgång till dessa delikatesser förrän under det senaste året. Då inträffade det inte alldeles ovanliga ålandsfenomenet: först får man läsa i tidningen att det ska öppnas en sushirestaurang och före det hinner ske snor någon annan idén och börjar med en rullande sushibuss.

  SvaraRadera
 14. Jag har varit så frustrerad av min bråkiga blogg så jag har missat massor. Oj vad mycket som hänt hos dig sedan sist. Och skallhalsband, undrar om det skulle hjälpa på min skälliga best. Det finns alltid en risk att hon kopplar ihop obehaget med folk på vägen och det vill vi inte nu när hon äntligen har blivit lite mer social. Hon var tre år när hon kom till oss och rädd för allt och alla.Hur jag lyckades fixa till bloggen vet jag knappt själv men den verkar fortfarande sårbar. Funkar tydligen om jag publicerar direkt utan att förhandsvisa.
  Kram
  Kerstin (Ölandsvindar)

  SvaraRadera
 15. Visst är det lustigt hur man engagerar sig i bloggvänner och dess familjer. Såg på tv om en cykelolycka under Vätternrundan. Helt osökt tänkte jag på dig o din son. Vilken tur att allt gick bra. Det där med kassan var ju en historia i sig. Kanske någon som varit på affären och stannat för länge i någon gård där intaget av alkohol blev för mycket. Lätt att gå till fel dörr då
  Ha en bra dag

  SvaraRadera
 16. Stjärnkraft/Nina, sprayhalsband har jag haft på Cilla, men den smarta hunden har lyckats sabotera två stycken och dom är inte billiga. Dessutom ska man fylla på gas stup i kvarten, i alla fall i början, och den är svindyr. Det börjar finnas flera andra sorters antiskallband, som den som ingabritt ska ha på Hurry t ex, och den här sorten som reagerar på skall med vibrationer eller ljud.

  Dragande hundar är också ett vanligt problem. Det finns en teori om att hundar som drar hela tiden blir höga av det, precis som skolbarn som ibland leker stryplekar. Sen blir det ofta så att man blir irriterad på hunden som drar, rycker till i kopplet samtidigt som man ilsket säger "Inte dra!" eller "Dra inte!". Vad ger man hunden för signal då, jo att "Inte dra" betyder att man ska dra som sjutton. Om man knycker till med kopplet i samma höjd som halsbandet, släpper efter till slakt koppel och sen säger "Inte dra" då blir betydellsen mera rätt. Det har tagit mig en del tid att komma på det rätta sättet vad gäller lagotton, som är en ivrig typ.

  Jag har faktiskt aldrig ätit sushi på restaurang utan nöjt mig med sonens och sonahustruns utmärkt goda japanska middagar. Men egentligen är det inte så svårt att laga till själv bara man har rätta råvarorna.

  SvaraRadera
 17. Lisbeth, man blir engagerad i sina bloggvänners öden och äventyr, och lättad om det har gått bra för dom. Även om det är trist för de okända personer som det inte gått lika bra för.

  Jag tror att grannens teori om en hemvändande bekannt som lämnat sina kylskåpsvaror här innan han återvände till Stockholmstrakten. Han hör nog av sig så småningom.

  SvaraRadera
 18. Ser i väderrutan här ovanför att vädret i Västerbotten är lite mera normalt nu jämfört med för ett par veckor sedan.
  Och apropå Vätternrundan. Det är märkligt vad vi människor kan hitta på när vi inte har nåt bättre för oss. Jag kommer att tänka på han som cyklade till Mount Everest, kilade upp på toppen som hastigast och sen cyklade hem igen.

  SvaraRadera
 19. Kerstin, när det strular med bloggarna förstår man hur lite man egentligen kan om det här med datorer och program. Huvudsaken att det funkar hos dig nu.

  Det är nog bra att vara försiktig och tänka sig för med korrigeringar på en hund med den bakgrunden. Å andra sidan ska man väl inte fastna i hundens förflutna, något som hon troligen har lagt bakom sig. Det bästa vore att man fick till det att det är positivt med folk som kommer och går, men man kan ju inte begära att varenda en som passerar ska stanna och ge godis eller bollbelöning.

  SvaraRadera
 20. Anonym, vem vet han kanske letade efter alptoppens ros. Sonen däremot ville nog bara komplettera klassikerna, så nu kanske han får lite ro i sinnet.

  Man får tacka och buga för regnet som kom i natt och fortsatte nu i dag. Det borde antagligen behöva komma mycket mer, men det är bättre än ingenting.

  SvaraRadera
 21. Jag var ute och grävde i potatislandet för en stund sedan. Det regn som har kommit hittills har bara trängt ner ett par centimeter. Längre ner är det torrt så det dammar.

  SvaraRadera
 22. Anonym, vi har fått nio millimeter sen igår. Det var ganska fuktigt i jorden när jag planterade rosorna i dag. Men det vore bra med lite mer regn i natt.

  SvaraRadera
 23. Vore jag inte så nyfiken så skulle jag anmäla mig till Stopp registret men man kan ju missa något
  Kram på dig

  SvaraRadera