En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 8 december 2011

Fääärdig!


Äntligen klart!
I morgon är vi bjudna på marknad i Elsas klass när vi därefter är bjudna på middag hemma hos henne ska överkastet överlämnas.

Vad ska jag nu göra framöver?
Kanske dags att sätta igång med julförberedelserna?
Det här blev då klart i dag, en dubbelsats med knäck. Alltid något.

Nu måste jag ta en snabbis med hundarna innan det är dags att gå på styrelsemöte uppe i Byagården.
28 kommentarer:

 1. Ååh, så FAN-TAS-TISKT fint det blev!! Grattis till väl utfört hantverk! Nu är det bara att sätta virknålen i nästa projekt ;o)

  SvaraRadera
 2. Flitmyra! Så vackert överkastet blev! Och skönt tydligen - ser en som har invigt.... Lyckost den som får det!

  Gott med knäck - fast jag vågar knappt smaka. De är ena riktiga plombdragare. Något för arbetslösa tandläkare att bjuda på.... Jag får njuta av doften.

  Har du skruvat korken av champagnen ännu??
  :-)

  SvaraRadera
 3. Nina, nu är det bara att hoppas på att Elsa blir lika förtjust i det. Hon har ju kollat in lite då och då hur långt jag har hunnit.

  Det dröjer nog ett tag innan det blir ett nytt virkprojekt. Dels är det en del som ska göras inför julen och sen måste jag sätta mig in i det här med photoshop. Jag har ju skummat kursen som moderskeppet.se har men behöver gå igenom den igen - grundligt - och, framför allt, öva, öva, öva.

  Jag har nämligen blivit antagen på en högskolekurs!!! "Visuell kommunikation". Tänk, lilla jag ska gå en högskolekurs!

  Det är därför Beppan här nere tycker att jag ska korka upp champagnen, om du skulle undra.

  SvaraRadera
 4. hugan, tack, det är roligt att du tycker det.

  SvaraRadera
 5. Beppan, det blir spännande att se överkastet på plats, Elsa har för inte så länge sedan fått ett eget rum och inrett det med möbler som går i vitt, rosa, blått och grönt. Detta efter det att jag började virka och utan att dom som köpte möblerna tänkte på det.

  Nej knäck är nog inget för oss med många plomber, men det är något som efterfrågas i detta hus,och smaken är det ju inget fel på.

  Dessvärre är det nästan fem mil till närmaste systembolag, men jag kan ju alltid fira med ett glas rött för det finns i en kartong. Det kanske lugnar nerverna lite.

  SvaraRadera
 6. Vad roligt att se resultatet. Det där gick inte av för hackor. just att det inte går att köpa ett likadant är ju pricken över I. Fint blev det det må jag säga. Jag har slutat koka knäck. sista gången jag provade var när jag gjorde dom i micron. ett katastrof resultat där all smet var runt väggarna inne i micron. Efter det klev jag ur knäckvärlden. som tur är så brukar snälla grannar förse mig med knäck
  Ha en fin morgondag

  SvaraRadera
 7. Viken underbar pläd :-D

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 8. Lisbeth, ursäkta om jag skrattade lite då jag läste om ditt senaste knäckkokeri, men jag såg liksom scenen framför mig. För säkerhetsskull kokar jag alltid knäcken i en järngryta på spisen. Det tar tid men det känns som om jag har kontroll över vad som sker där.

  SvaraRadera
 9. Pennelina, tack så mycket. Jag hoppas att det kommer till användning några år framöver.

  SvaraRadera
 10. Oj vilket arbete du har gjort! Inte blev det mindre vackert av prydnaden som har lagt sig ovanpå heller :-)

  SvaraRadera
 11. I min värld, det har tagit sin lilla tid men det känns bra att det blev klart före jul, för nu finns det så mycket annat som behöver göras. Den där lurviga prydnaden hoppade upp direkt jag lagt ut överkastet. Först tänkte jag lyfta ner henne, men så tänkte jag om.

  Har förkylningen dragit sig tillbaka nu?

  SvaraRadera
 12. Å vilket underbart överkast!! Du är otroligt duktig, vilket jobb du har lagt ner, hoppas dom vårdar det med kärlek i måååånga år!

  SvaraRadera
 13. Men så fint! Vilken härlig present - är full av beundran över din handaflit.

  SvaraRadera
 14. Underbart vackert! Vilken tid det tagit. Jag har planer på att börja virka rutor. Här har vi ingen snö än, men det lärkomma. Dags att köpa broddar kanske. Hoppas du får en trevlig helg med familjen!
  kram

  SvaraRadera
 15. Underbar pläd. Så harmonisk färgkonstellation. Blir nästan litet sömning. Och knäcken. Berätta hur du gör för att få eländet i formarna. Förr i världen ägde jag en rostfri kaffepanna som sedan bryggningen tog vid fick tjäna som knäck-kanna. Extraknäcke, hihihi. Nu har jag mer knäck på sidan om formarna än i.

  SvaraRadera
 16. Den tösen måste väl bli nöjd med det fina sängöverkastet

  SvaraRadera
 17. Det är fint Elsas täcke, klart hon blir glad att det är färdigt.
  Knäck har vi slutat med men visst är det gott.
  Jag ska fira julen hos min yngste son i Stockholm och där kokas säkert knäck. Jag får suga försiktigt på en.
  Jag har läst ditt förra inlägg men inte kommenterat det. Jag har haft samma tankar som du angående fototrissen. Jag tyckte det var roligt att vara med men jag tror inte jag fortsätter och då av samma anledning som du.
  Gillade ditt "fotograferande bloggare", stämmer också in på mig.
  Ha en fin helg.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 18. Malin, om inte annat kommer nog Elsas mamma att ha en viss koll.

  SvaraRadera
 19. epsilon, ett handarbete är nästan en nödvändighet att ha, så efter storhelgerna får jag väl se mig om efter något nytt. Man kan ju inte bara sitta framför tv:n utan att göra något. Om man inte är man, förstås.

  SvaraRadera
 20. kajsastina, många meter garn är det som bivit virkade, så nästa handarbete blir kanske av det mindre formatet. Vi har fått 35 cm snö det senaste dygnet, så nu är traktorerna och snöslungorna i arbete överallt.
  Ha en trevlig helg du också!

  SvaraRadera
 21. Ingabritt, vad gäller knäcken så kör jag med metoden två skedar, en lite större och en lite mindre att putta på med. Det händer att någon form tippar, men i stort sett fungerar det bra. Formarna står på runda brickor som jag vrider efterhand som formarna blir fyllda, då blir det inte så långa avstånd mellan grytan och tomformarna.

  SvaraRadera
 22. stickmamman, hon blev uppriktigt glad åt att det var färdigt nu. Hon har ju följt arbetet under dess gång.

  SvaraRadera
 23. Polargrevinnan, eftersom man har begränsat med tid så får man välja vad man helst vill ägna sig åt. Jag vill inte gå miste om den sociala sidan av bloggandet och dessutom vill jag förbättra min fototeknik. Nu har jag blivit antagen till en distanskurs "Visuell kommunikation" och hoppas att jag kan utveckla mig genom den. Har i går hämtat ett bokpaket från Adlibris med bl a två fotoböcker som jag också hoppas ska ge något.

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 24. Vilket fantastiskt handarbete! Både överkastet och knäcken! En sådan fin kärring som du, det vill jag bli!

  SvaraRadera
 25. Tant Grön, jag tycker du verkar vara på god väg. Ett par decennier till och du är en perfekt kärring.

  SvaraRadera