En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 13 december 2011

Och så blev det vinter

Jag har väl berättat att det har blivit vinter här i norra Västerbotten? Inte det. Men så är det i alla fall.
Och på tal om fall så blev det ett platt sådant för mig på söndag förmiddag då jag var ute med hundarna. Det blir halt som bara den när man plogar med traktorskopan och fast jag försökte hålla mig i traktorspåren så steg jag tydligen fel med en fot och så bar det av. Tur i oturen att jag hade yllemössa och kapuschung på huvudknoppen för den fick ta emot en rejäl smäll. För att inte tala om ryggen. Först låg jag stilla ett tag för att känna efter om jag skulle svimma eller så, sen vände jag över på sida och konstaterade att jag nog inte hade brutit något. SEN kollade jag att ingen hade sett min vurpa. Vilken tur, ingen mänsklig varelse i närheten.

Innan jag tog den där promenaden funderade jag på om jag skulle hämta mina Ice Bugs i förrådet (och sänder härmed en tacksam tanke till Gubben för att jag kom på att sådanan fanns att köpa), eller om jag skulle ta sparken. Nu blev det ingetdera, vilket jag fick anledning att ångra.

Dagen efter kändes det som om jag sprunit ett maratonlopp, eller blivit överkörd av en vägvält. Ont mest överallt. Dock ingen huvudvärk eller illamående, så hjärnan hade tydligen klarat sig rätt bra.

I dag mår jag inte heller så bra, men det är av annan art. Jag är helt enkelt genomförkyld. Usch och fy, sånt har jag inte tid med. Jag som hade tänkt baka lussebullar i dag! Och på fredag måste jag vara pigg för då ska jag vara barnvakt till tjejerna i Staan.

Jag har orkat sitta med lite photoshop-pluggande och insett hur långsamt jag fattar saker och ting.
Sen försökte jag göra ett julkort som jag sparade och sedan dess har det inte setts till.

Sängen står förhoppningsvis kvar där jag lämnade den, så nu drar jag mig upp på vindan och kryper ner i den.

 

10 kommentarer:

 1. Visst är det väl märkligt att man vet vad man ska och borde men gör det inte ändå. Tur att vurpan fick ett måttligt förlopp. Det hade ju kunnat sluta betydligt sämre.
  Det där med att lära sig, ja det är ju en helt annan sak när man som vi är i de övre tonåren. Det tar lite tid men resultatet behöver inte bli sämre för det.

  SvaraRadera
 2. Krya på dig! Vilken tur att det inte gick värre med vurpan.

  SvaraRadera
 3. Vurpor är inte så hälsosamma. Tur att din inte var av det värsta slaget - kunde ha gått riktigt illa! Sjukhusen är fulla av människor som inte använt broddar!!!
  Knepigt det där att bland det första man funderar över är om någon sett....

  Ta dej du en dundermugg eller två mot förkylningen så ska du se att den flyr sin kos fortare än kvickt! Recept:
  http://beppansallehanda.blogspot.com/2009/10/dundermugg.html

  SvaraRadera
 4. Men Cici där hade du allt tur i oturen. Det går faktiskt fortare än man tror att ställa till det så det blir ortopeden nästa, säger en med erfarenhet av gips.

  SvaraRadera
 5. Ibland har man änglavakt och det verkar du haft. hu då vilka hemskheter som kunnat hända. Här behöver man skridskor i dag. Det är helt omöjligt att ta sig fram. Tyvärr måste jag ut i dag så nu åker broddarna fram
  Se nu till att kurera dig
  Kram

  SvaraRadera
 6. Tur att det inte blev värre,för 15 år sedan så ramla jag å slog i bakhuvudet å det blev tinnitus efter det fallet.Inte så skoj att ha.

  SvaraRadera
 7. Nämen usch och fy så mycket elände!! Skönt att inget blev brutet och att du slapp hjärnskakning! De där traktorskoporna borde ha nån slags rasp under sig..
  Idag är det en halv plusgrad och det ser ut som det duggar försiktigt...måtte det inte bli iselände nu igen...!
  Krya nu på dej på alla sätt och vis!

  SvaraRadera
 8. Maken stöp rak lång ute på vår gårdsplan i morse... här är vintern på väg att tina bort och det ser inte ut att bli så mycket mer snö innan jul.

  Skönt att fått ett litet provsmak, i alla fall :-)

  Du lär dig photoshop med lite tålamod och sedan sitter kunskapen där :-D

  Kramar <3<3<3

  SvaraRadera
 9. Härligt. Här var det också vinter - i fem dagar. Nu lyser gräsmattan igenom lite här och där. Och det ser ut som om vi får vända oss till dig för att få en vit jul i år!

  SvaraRadera
 10. Än en gång har det blivit risigt med mitt kommenterande hos andra, eftersom jag trampat ner mig i paragrafträsket igen. Det tycks bli en oändlighetshistoria, detta att försöka få en statlig myndighet att fatta att någonting är seriöst fel :o/

  Skönt att höra att du synbarligen inte ådrog dig en hjärnskakning av din vurpa! Men ta det för guds skull försiktigt i fortsättningen.

  Sen ska du inte oroa dig för att det går trögt att komma in i Photoshop! Det ÄR ett snårigt program och det TAR tid att lära sig! Jag, som använt det i cirkus tjugo år (elller mer..?), har fortfarande inte hundra koll på alla tillgängliga finesser. DET borde väl vara till tröst att veta i alla fall? ;o)

  Ha en så bra dag du kan med förkylningsbacillusker i systemet!

  SvaraRadera