En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 10 april 2012

När det går utför


Leo har tillbringat påskhelgen i Malå tillsammans med sina föräldrar och jag måste bara visa en av filmsnuttarna jag fick därifrån. Det är Leo och hans mamma som åker parallellslalom och pappa P som filmar. Med tanke på att Leo fick sina första slalomskidor för en månad sen då han fyllde fem, måste jag säga att jag är imponerad.video
17 kommentarer:

 1. Nämen vilken kanonkille på skidor! I min backe dessutom :) Vad månde bliva?? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag skrev en uppskattande kommentar till den här duktige åkaren men eftersom det såg ut som om jag svarade hugan så tog jag bort den.
   Man behöver ju inte vara farmor för att bli imponerad av honom.

   Radera
  3. hugan, dom tyckte det var en väldigt trevlig backe ni hade. Eller har ska jag väl skriva.

   Radera
 2. Som jag skrivit tidigare: här verkar familjen ha embryot till en ny Stenmark eller Strand!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken fart han har, Leo! Det är otroligt avv lära sig så snabbt. Jag ska läsa ikapp dina inlägg senare i veckan, mina ögon har blivit mindre dimmiga och jag mår hyfsat. Vädret här kunde vara bättre, det är grått och lockar inte till uteliv.
   Ha ett skönt veckoslut!
   kram

   Radera
 3. epsilon, det är lite förvirrande med den här svarsfunktionen. Klickar man på svara under en kommentar svarar man på den kommentaren. Ska man lägga en kommentar på inlägget ska man klicka på Svara somligger under det nedersta strecket.

  Men jag håller med dig. Man blir imponerad när man ser dessa småknattar i backarna. De festa i vår generation tog sig nog ner med längdåkningsskidor och jag vet att mina barns slalomskidor var bra mycket längre och klumpigare än vad dagens barnskidor är. Sen har ju dagens barn ofta föräldrar som behärskar utförsåkningen någorlunda.

  Men duktiga är dom hur som haver, de små skidåkarna.

  SvaraRadera
 4. Jag har saknat Stenmark sen han slutade men nu ser åtminstone framtiden ljus ut. Grabben är ju helt fantastiskt duktig!Tack för ett härligt videoklipp :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade önskat att jag hade fått se honom "live" men nu får jag nog tåla mig till nästa vinter. Någon ny Stenmark önskar jag nog inte att han blir, jag har mina tvivel om kur kul det kan vara att leva som proffs inom idrottsvärlden. Men ungar brukar ju göra som dom vill och det är bara att hoppas att man får vara med så länge att man hinner se honom som vuxen.

   Radera
 5. Barn har ju ingen rädsla så dom bara åk som Ingemar sa.Han kanse blir en ny Ingemar i framtiden.Jag har ett barnbarn som bor i slalombaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det vimlar säkert av slalomtalanger i backarna. Nog kan dom vara rädda för olika saker men fart är tydligen inget som Leo räds. Däremot vägrar han att sätta sig på en häst.

   Radera
 6. Det är inte klokt så snabbt barn lär sig saker. Väldigt duktig är han i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tänk om man fick behålla den förmågan lite längre i livet. Nu tar det en evig tid att ta in nya saker.

   Radera
 7. Barn lär sig fort att åka skidor. Tror att de inte lärt sig vara rädda och har lusten att prova på. När de sedan får en massa beröm så stärks självkänslan och det går ännu bättre. Ja, han är kanske en ny utförsåkare, det behövs fyllas på i landslaget.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Viola, små barn har nog en väldigt bra balans, något som blir allt sämre ju äldre man blir. Jag kan inte för mitt liv förstå hur någon människa klarar av att åka störtlopp till exempel. Nej, det ska vara lagom av allting.

   Radera
 8. Tänk om vi fick behålla viljan och det enkla som barn har när det möter något nytt. Med åldern börjar man att fundera för mycket och till slut blir det ingenting. I och för sig så ska jag väl inte säga som om dig för du antar ju utmaningar men de flesta blir väldigt försiktiga
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är en ganska försiktig person ska du veta och just när det gäller sånt som går fort, då är jag MYCKET försiktig. Skyller det på min dåliga syn.

   Radera