En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 5 november 2012

Dämpat

Om livets skörhet och begränsningar blev vi varse i helgen, då vi liksom de flesta besökte kyrkogården och smyckade de gravar där våra anhöriga vilar. Det är vackert på ett stillsamt och rogivande sätt med ljusen som blinkar i mörkret.

Än mer berörd blir man när man nås av beskedet att ännu en av våra bybor i dagarna avlidit, helt oväntat. Mina och K:s tankar går till de anhöriga.

Den sjätte november är visserligen inte förrän i morgon, tisdag, men dimman fick vi prova på under slutet av veckan som var, säkert i klass med den i Lützen då det begav sig. Det var säkrast att kliva riktigt långt ut på vägkanten när man hörde, men inte såg, en bil närma sig, för bilisten såg lika lite hen. (Jag provar på det nya ordet som faktiskt kan vara riktigt praktiskt, särskilt när man skriver - mindre i talspråket)

Mildvädret som drog in förstörde isarna och fick den mesta snön att försvinna och lämna mest is kvar på vägarna. Cilla vågade sig trots den uppluckrade isen ut en bit på Hundtjärn men hon gick försiktigt och inte särskilt långt. Om jag inte vetat att det inte är särskilt djupt där hon gick hade jag naturligtvis inte låtit henne gå där.


9 kommentarer:

 1. Dimmiga bilder är vackra! Jag har dock litet sol i mina :-))

  SvaraRadera
 2. Åh vilka vackra bilder! Du är ett proffs!
  Dimman gör att det ser rofyllt ut. Naturen har nu gått ner i varv och förbereder sig för vintervila.
  Vi som många andra har varit på kyrkogården i helgen för att tända ljus för våra nära och kära. Där är det också väldigt rofyllt och vackert. Vindelns kyrka ligger i sluttningen mot älven, så när man kommer på vägen ser man alla ljusen ovanifrån. Det blir väldigt mäktigt.

  SvaraRadera
 3. Dimma är riktigt tacksamt att fota i! Din sista bild är så vacker - kan se älvorna dansa fram därinne bland träden...

  Undrar om djuren har någon sorts inbyggt ekolod när det gäller hållbarheten på isarna?

  Läste just på Wikipedia om Alla helgons dag och Alla själars dag - och varför man tänder ljus på kyrkogården. Intressant!!

  Visst ska vi minnas våra nära och kära som inte finns bland oss mer - inte bara denna dag. Men viktigast av allt är väl att vi bryr oss om varandra och tar vara på den tid vi har tillsammans medan vi är i livet. Snabbt kan detta jordeliv vara över....

  SvaraRadera
 4. Fantastisk fint du fick till fotot av skogen.

  Oerhörd stämningsfullt.

  margareta

  SvaraRadera
 5. Instämmer så fina bilder. Men lite vemodigt. Ha en fin Tisdagskväll.

  SvaraRadera
 6. Så fina dimbilder och speciellt den i skogen, tycker jag om.

  SvaraRadera
 7. Hejsan

  Oj vilka vinterbilder.......den med vovven var fin.

  SvaraRadera
 8. Tänk att ni har vinter nu, medan vi fortfarande har höst. Idag är det dessutom flera plusgrader redan på morgonen.
  Ska iväg och spåra med hundarna om ett par timmar. Jag är glad för varje dag utan snö.

  SvaraRadera
 9. Det är något speciellt med dessa disiga novemberdagar. Både vackra och vemodiga. Underbara bilder!

  SvaraRadera