En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 19 februari 2013

Allt och ingenting


Nr 22 Blågult  25/365
Blått är den dominerande färgen i vårt kök tillsammans med vitt. Att vattenkokaren är gul har sin egen lilla historia. För många år sedan då jag jobbade inom hemtjänsten i Fällfors var det en vårdtagare som ville ge mig denna vattenkokare, han hade vunnit den i något lotteri och förstod han sig inte på den. Eftersom man inte får ta emot gåvor inom vårdarbetet betalade jag honom 100 kr för den vilket var lika med det upptagna vinstvärdet. Det är helt fel färg på den, den ser väldigt plastig ut och jag trodde inte att den skulle fungera särskilt länge, vilket den alltså har gjort. Nu börjar den emellertid vara ganska långsam av sig i förhållande till nyare modeller så risken finns att den åker i grovsoporna till våren.

 Nr 158 Kopior  26/365
Det finns inte så mycket att orda om denna bild den får tala för sig själv.

 Nr 322 Trött  27/365
En trött husse som varit ute på sparktur med hundarna somnar så sött i favoritfåtöljen.

Nr 251 Risig  28/365
I lördags morse for svägerskan och jag till stan på morgonen för att gå en cirkelledarutbildning. Det råkar sig som så att jag blivit utsedd av deltagarna i vår studiecirkel att vara ledare och jag fick med mig svägerskan som vikarierande ledare. Det känns alltid spännande att fara iväg på något man egentligen inte vet vad det ska handla om och då kan det vara tryggt att åtminstone ha en man känner med sig. 
Vi bestämde att vi skulle åka hem tidigare om det var en tråkig kurs men det visade sig vara en mycket trevlig sådan. Sex män och sex kvinnor i varierande åldrar och en tydlig och trevlig kursledare deltog. Dagen började med kaffe och smörgås klockan nio, undervisning fram till lunch och sedan undervisning hela eftermiddagen fram till klockan fyra med avbrott för en kortare kafferast. Lunchen intog vi på Carl Viktor och vi fick var och en välja vad vi ville äta. Dagen gick ovanligt fort och alla deltagarna blev bara gladare och trevligare ju längre dagen led.

Vad har det med bilden här ovan att göra undrar ni kanske? Jo precis mitt emot studielokalen fanns denna björk där skatorna byggt en helt höghus av risiga bon. En riktigt risig björk med andra ord.

Nr 340 Vinter  29/365
Sista temat i detta inlägg får bli en bild på grannens härbre tagen den 4 januari.

14 kommentarer:

 1. Oj det var rejält med skatbon i det trädet! Men visst är det så att det bor en familj skata bara där?

  Många bilder har du tagit som är fina - bilden för kopior är fyndigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag googlade på skator men blev inte helt på det klara med hur det fungerar. Troligen är det ett och samma skapar som byggt här och kanske har dom följd trädet efterhand som det vuxit.

   Radera
 2. Vilket härligt höghus för skatorna. Ett sånt har jag aldrig sett.

  Och nu fick man äntligen se en bild av husse också :-), även om han är väldigt trött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse är ofta trött och kanske inte så glad över min bild här i bloggen. Tur att han aldrig tittar in här.

   Radera
 3. O, så vacker bilden på härbret i vinterskrud är!! Det är nättopp att man hemfaller till en viss vinterförälskelse, om än hastigt övergående ;o)

  Här har det varit slask, nu påfruset. Rör man sig ute får man ta det varligt för att inte dratta på ändalykten! Det får allt bli motionsbandspromenerande ett tag framöver nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halka är aldrig kul vare sig man använder fötterna eller färdas i bil. Fördelen med vårt klimat här är att man kan använda sparken en stor del av vintern. Ishalkan på vägarna kommer nog mera när det börjar bli dagsmeja men då blir skoterspåren hårda och fina i stället.

   Radera
 4. Många fyndiga temabilder igen.
  Vi har en gran i tomtgränsen till grannen, där är tre våningar skatbon, men dom ligger ju i lä mot "höghuset" som du fotat.
  I vilket ämne ska du bli cirkelledare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bli och bli, jag är utsedd att vara cirkelledare för de onsdagsträffar vi har sedan hösten och som vi gjort en studiecirkel av. "Breven från Bertil" som jag tidigare berättade om. Så mycket ledare behöver jag nu inte vara, det är mest att det måste finnas en på papperet och så någon som sköter deltagarlistan. Inte så tungarbetat.

   Radera
 5. Oh så kul! Grattis som cirkelledare, inspirerande! tycker jag margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Margareta! Det skadar aldrig med nya kunskaper och att träffa trevliga människor är inte heller fel.

   Radera
 6. Nu är några inte glada som de har kämpat med sitt bygge och allt skall ligga på plats! För dem är det minsann inte risigt bygge och det är byggt med noga utvalda grenar ingen återanvädning i första taget! Inspekterat och godkänt bygglov av prima kvalitet! Funderar på om Herr Skata är Mormon! ;D

  Nu har jag ingen son utan bara massa döttrar men det en bra sonhustru som gjorde mej AVIS och alldeles grön på den vackra färgen på Orkideen! Hon skulle behöva ge min Gubbe lektioner så jag slipper mosade felfärg Orkideer hädan efter! ;)

  Jag kommer gärna tillbaka och du har inte många Teman förren du är ikapp!
  Är själv lite sporadisk för det tog en halvtimme att lägg till dej i min lista och 6 patianser minst att spela!!! Hoppas ni har bättre Internet där ni bor än vi har här!
  Du är jätteduktig på att fånga Teman och snygga bilder dessutom! Ett rent nöje att titta in!!! ;D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittar in här. Skator tillhör de mera trogna sorterna och håller sig till en livet ut. Om en av dom skulle dö väljer dom sig en ny och yngre partner.

   Jag gillar också den matta, mörka färgen på orkidéen och att blommorna är små. Det är tredje året den blommar nu. Första året var sonsonen där och klippte av blommorna och dekorerade bordet med. Då fick farmor bita sig i tungan en stund.

   I vår by har vi ett lite annorlunda internetnät, ett system där en mast på båtfabriken mitt i byn skickar signaler till antenner (i tallriksform) som vi, i vår stuga, har stående inne på fönsterbrädan. systemet kallas Wimax och levereras av Skellefteå Kraft. Det fungerar alldeles utmärkt men kommer inte att byggas ut på flera ställen. Så småningom blir vi nog tvungna att byta system men jag hoppas att det dröjer.

   Radera
 7. Älskar skatbohöghuset! Helt fantastiskt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skator är ett särskilt släkte!

   Radera