En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 25 februari 2013

Nr 82 Fullmåne 56/36518 kommentarer:

 1. Åh, så vackert Cici! Så fint inramat med trädgrenarna och snyggt i svart vitt, med den starkt lysande fullmånen, som en tavla! Strålande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och så bekvämt att bara behöva släpa ut stativ och kamera fem meter från ytterdörren!

   Radera
 2. Jag håller fullkomligt med Anette Linnea, ett mycket vackert foto!

  SvaraRadera
 3. Jättefint! Jag försökte ta en bild på förra fullmånen men det blev inte alls brs. Du är nog en bättre fotograf och har nog en bättre kamera än jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så särskilt märkvärdig kamera har jag inte, en Canon EOS600D, men jag zoomade in så mycket det gick med objektivet 55-250 och inte alltför lång tid (1/80), månen är ljusstark.

   Radera
 4. Här i sta'n syns inte fullmånen så där tydligt som i norr p.g.a. all belysning som stör. Vi får se om jag överhuvudtaget får ögonen på någon fullmåne.

  Fint att du "fokuserat/ramat in" månen med "belysning som en måne"!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Luftföroreningarna kan ju också förstöra en del. Jag hade tänkt försöka fota månen på dagtid också men vet inte om den syns nu, hade inte tid att kolla i dag.

   Radera
 5. Svar
  1. Den kan verkligen vara det, särskilt när man som vi ute på landbygden har lite gatubelysning och snön reflekterar dess ljus.

   Radera
 6. Så fint! Många fullmånar ikväll. Ska peta ut min snart oxå tror jag. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bäst att passa på innan nätterna blir ljusa.

   Radera
 7. Wow...säger jag bara, för du har verkligen lyckats få till en riktigt fin bild på månen. Så snyggt med grenarna i förgrunden, som ramar in månskenet så fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Raija! Sitter här och funderar på om jag ska beskära den lite. Man kan ju alltid prova.

   Radera
 8. En jättefint foto. Har prövat att ta liknade bilder och vet att det är jättesvårt. Har du använt en fjärrkontroll, det brukar underlätta lite... Du lyckas bra med helheten och får en fin inramning av kvistarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte använt fjärrkontroll men ställt in på fördröjning, 2 sek. Då hinner man i alla fall ta händerna från kameran.

   Radera