En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 4 mars 2013

Nr 113 Hjälpmedel 63/365


Redan på fredag kväll varnades det på väderleksrapporten om ett kommande snöoväder. Så typiskt, vi som skulle åka till Lyckselel och uppvakta sonsonen som fyllde 6 år. När vi vaknade på lördagsmorgonen hade emellertid inte ett snökorn fallit under natten och nu följde flera telefonsamtal mellan berörda personer, skulle vi fara eller skulle vi stanna hemma. Knappt hade vi tagit beslutet att stanna hemma förrän de första flingorna stillsamt dalade ner, inte särskilt oroande. Var vi pjoskiga, skulle vi ändå ha rest? Inom en timme var ovädret över oss och vi kände att vi hade tagit rätt beslut. 
På söndag morgon hade det lugnat ner sig och det var dags att plocka fram snöröjningshjälpmedlen. Innanför staketet kommer man inte åt med en traktor och då tycker nog maken att den lite större snöslungan, som införskaffades för ett par år sedan, är en välsignelse.


7 kommentarer:

 1. Vilken tur att ni inte for. Det verkar som om det var ett riktigt snöoväder.

  SvaraRadera
 2. Men oj, så mycket snö ni fick. Vilken tur att ni har en snöslunga, för annars hade det blivit ett slitsamt arbete att få bort all snön.

  SvaraRadera
 3. Klokt beslut. Tillräckligt många tokar ger sig ju ut och ställer till det för vägröjare, polis och fjällräddning. Här nere var det ju bara blåsigt, en skön anledning att ligga i soffan och titta på vasalopp o femmil.

  SvaraRadera
 4. Ja - vad gjorde man utan snöslunga?
  Använde snöbjörn och knäckte ryggen....

  Tur ni inte drog iväg. Har läst om olyckor och annat elände.

  Här var det busväder i lördags också.
  Bara att hålla sig inomhus - precis som idag.
  Varannandagsväder minsann. Tur det så man får lite frisk luft varannan dag i alla fall. Här är det inte läge att gå ut i snöstormen. Trottoarerna röjs inte alls! Man väntar på bättre tider istället. Grrr...

  SvaraRadera
 5. Ett sånt där hjälpmedel kan komma till användning många gånger.
  Men vad är det han håller i händerna, en snöslunga?

  SvaraRadera
 6. Ja en sådan är bra att ha! Vi har dock inte inköpt någon ännu i Tumba, men kanske med ålderns rätt blir det en så småningom för vi har en väldigt lång uppfart som vi skottar själva då det är enskild väg.

  SvaraRadera