En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 4 mars 2013

Nr 114 Hjälte 64/365


Så småningom kom några av oss iväg till Lycksele på söndagen. Några snöbyar passerades men annars var det skapligt väder. Vägen var säkert plogad flera gånger under lördagen men snökanterna hade ändå drivit ut lite på kanterna så det blev ingen vila för denna vägens hjälte, inget sittande i tv-soffan för att titta på vasaloppsåkarna eller för att heja fram de svenske i 5-milsspåret. Det är vi tacksamma för och vi håller oss på vår kant så att han kommer fram.


16 kommentarer:

 1. Den här vintern blir dyrt för kommunen! tror margareta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har nog inte varit så farligt i vinter, egentligen. Sandningen har så här långt varit minimal och snömängden ganska liten för att vara här.

   Radera
 2. Det var nog bra att ni inte gav er ut i snöovädret.
  Jag trodde vi skulle få vara med på ett hörn, men det kom bara några ensamma flingor dalande, sen ingenting.
  Det vore ju ett herrans under om vi slipper mer snö i vår.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom hade inte fått lika mycket snö i Lycksele, det mesta kom nog utmed kusten. Nog kommer vi att få mer snö innan vintern är slut, det är ganska säkert. I fjol hade vi sista snöstormen i maj. Men solen börjat komma upp ganska högt och så blir det dagsmeja om det inte är för kallt. Tidigt i morse hade vi -24 grader men nu i kväll ligger det på -7.

   Radera
 3. Hej

  Fy sjuttsingen vad mycket snö ni har ännu. Här har vårblommorna slagit ut. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det lite spännande att det finns så många klimatzoner i vårt land? Vår bästa årstid brukar börja nu i mars när solen har kommit högt upp, snön är vit och man kan sitta ute på ett renskinn och mysa i solen med en mugg kaffe och en bok. Vårblommorna spar vi någon månad till. Minst.

   Radera
  2. Hurra för dig Cici som säger som jag - vårvintern i norr vill jag inte missa! Så vackert ljus då och härligt. Måste alltid dit upp under påsken!

   Radera
 4. Det är fint med vitt men allt har sina gränser. Tur att snöröjningshjältarna finns. Kul tolkning.

  SvaraRadera
 5. Ja du där här vintern sänder man många tacksamma hälsningar till dessa vägens riddare. Läste om en åkare som gnuggade händerna och inte alls tyckte att han var en hjälte. Han gjorde stora pengar i år och räknade med en riktigt lång solsemester. Kanske jag ska be sambon att omskola sig
  Ha det så bra
  Kram

  SvaraRadera
 6. Ja, dom är verkligen hjältar så gott som några!

  SvaraRadera
 7. Ja det är verkligen hjältar som håller våra vintervägar farbara. Ibland får de hålla igång dygnet runt.

  SvaraRadera
 8. Tur dom finns, dessa hjältar...

  SvaraRadera
 9. Det är en av de saker jag uppskattar med att vara pensionär. Att man inte måste ge sig ut i alla väder alltså! Här hos oss, hoppas jag att årets sista plog redan har passerat. Vi brukar ha värsta vintern under februari och så var det nog i år också.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
 10. Kanonbra tolkning! Du har fångat känslan och kraften hos plogbilen när den plöjer fram och snön ryker! Himlen bakom förstärker att naturen är stark och mäktig!

  SvaraRadera
 11. Fantastiska hjältar även dessa yrkesutövare....nästan inget väder som är för dåligt för att de ska ta sig fram på vägarna....

  SvaraRadera
 12. Bra tolkning på temat och en härlig bild dessutom!

  SvaraRadera