En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

tisdag 12 mars 2013

Nr 152 Klämma 75/36515 kommentarer:

 1. Suveränt tolkat och så vackert komponerat/arrangerat!

  SvaraRadera
 2. Visst - bra tolkning. Klämman i fokus.
  Men blomman skäms inte för sig heller.
  Krispig, som en akvarell....

  SvaraRadera
 3. Perfekt...klämman är i fokus, även om blomman är underbart fin.

  SvaraRadera
 4. Smart att komma på den lilla klämman. Blomman är jättefin! Dom lyser verkligen upp den här årstiden.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Oh vilken vacker bild på orkidén och så fick du med den lilla klämman, snyggt!

  SvaraRadera
 6. Hej

  Jag hittade din trevliga blogg och undrar därför om du vill nå fler läsare genom att finnas med på seniortider.se med en länk till din blogg?

  På seniortider.se, har vi bland allt annat en sida med bloggar som är intressanta för seniorer.

  Är du intresserad så är du välkommen att anmäla dig på http://www.seniortider.se/index.php/bloggar, eller skicka ett mail till bloggar@seniortider.se

  Vänliga hälsningar Birgitta Håkansson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för vänlig kommentar men jag nöjer mig med bloggen som den är och den som är intresserad, ung eller gammal, är välkommen att besöka den.

   Radera
 7. Vilken vacker orkidé. Tur att de finns de där små klämmorna som håller upp den. Fina färger och jag gillar skärpedjupet i bilden.

  SvaraRadera
 8. Fin orkidé med klämman runt stjälken. Snyggt fotat utan störande skuggor i bakgrunden.

  SvaraRadera
 9. Smarta små klämmor det där :) Efter besök av en liten gäst var alla mina borta ... men några dockor ute i landet hade väldigt fina håruppsättningar ;)

  SvaraRadera
 10. Ja, **** vilken snygg bild!
  Vet inte hur man skulle klara av att få skärpa både på klämman och på de främsta kronbladen. Vore det möjligt eller önskvärt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrivit förut kämpar jag på med mitt nya fasta 50mm:s objektiv och här har jag valt ISO 100, f4,5, 1/60. Jag har ställt blomman en bit in från ett fönster för att få dagsljus och så att jag hamnar mellan fönstret och blomman. Jag hade ju kunnat välja en mindre bländare, större bländartal, men då hade tiden blivit längre och eftersom jag handhöll kameran vill jag inte gärna gå under 1/60 med riskt för skakningsoskärpa. Man kan ju också välja ett större ISO-tal och därmed få kortare tid.

   I det här fallet valde jag att i första hand få skärpan på klämman men hade inte tackat nej till lite mera skärpa på de främre kronbladen. Det kanske till och med tar fram klämman lite extra med oskärpan på de främre blommorna?

   I dag ska jag leta i Scott Kelbys böcker "Digitalfotografi" 1,2 och 3 för att se om han har några speciella tips när det gäller detta objektiv. Förutom att man ska använda objektiv och fjärrutlösare.

   Jag har inte hållit på med foto så länge, förutom de där tre, fyra bildrullarna per år med de obligatoriska jul- och födelsedagsbilderna, och med tanke på min relativt höga ålder har jag inte allt för höga krav på mig själv. Men foto är en rolig hobby och jag försöker utvecklas i min egen takt. Goda råd tackar jag aldrig nej till.

   Radera
 11. Tycker det var utmärkt med den främsta skärpan på klämman eftersom det var den temat gällde och fokus borde finnas på den. Blomman är en vacker bonus. Riktigt bra beskuren och komponerat med den diagonala fyllnaden av bilden också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt ok att diskutera mina bilder som Henrik gör, jag tycker tom att det är bra. Sen är det lika roligt att höra vad du anser. Att diskutera foto är kul och jag tar inte illa upp om någon har en åsikt som inte är enbart positiv. Tack för dina fina omdömen!

   Radera