En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 17 mars 2013

Nr 343 Vit 79/365

 Nr 343 Vit 
Det blev en knepig uppgift det här. Det är på inget vis svårt att hitta motiv till temat utan det var svårt av välja vilken av alla vita bilder jag tagit de senaste dagarna jag skulle välja. Till slut valde jag bilden här ovan eftersom det skiljer sig lite från de övriga. 
 Marken på vår tomt är också vit liksom all mark i vår by. Staketstolparna kan anas som små prickar som sticker upp straxt ovanför snöytan och stolparna är nog 90 cm på ett ungefär, så än är det långt innan man kan börja spana efter krokusar och andra vårblommor i rabatterna. 
På Sörträskets is finns snart inte en endaste orörd snöyta efter alla skoteråkares framfart. 

Nu kommer fler bilder jag tagit de senaste dagarna när jag och hundarna följt skoterspåren härs och tvärs.

  
15 kommentarer:

 1. så ljuvliga skogsbilder - härliga mål för promenader och mål för foto!

  margareta

  SvaraRadera
 2. Många härliga vita foton! Tycker du valde helt rätt till temat, även om alla är fina på sitt sätt :) Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
 3. Nu blir jag sådär avundsjuk igen... både på ditt fotokunnande och din vackra omgivning :)

  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
 4. Åååååå vilka härliga vita bilder. Nu är det fina vårvinterdagar och det är så skönt att vara ute och njuta av att solen börjar värma.

  SvaraRadera
 5. Vintern är vacker, det kan man inte låta bli att erkänna. Men nu är jag riktigt, riktigt trött på eländet! Inte verkar det vara någon bättring på väg heller. Natten mellan fredag och lördag hade vi ner mot -17° här ute i Östersjön... *stööön*

  Fast solen skiner alla dagar nu, så det gör ju saken lite lättare. Ännu bättre blir det sen, när jag inte pga antibiotikan behöver undvika solstrålarna mera. Det är surt, att behöva sitta inne när det är som allra vackrast på dagarna :o(

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar och dina vänliga ord. Det värmer ända in i hjärteroten:=)

  Ministudion tycker jag var ett bra köp. Jag använder den väldigt ofta men det följde med ett litet kamerastativ som är alldeles för vekt. Jag använder aldrig det utan har ett stadigare stativ. För övrigt är jag supernöjd med ministudion.

  SvaraRadera
 7. Det var/är mycket hos dig som är vitt. Vintern är vacker speciellt på bild, men ack så lång. Min sjö ser ut som din med ett myller av skoterspår. Men den är perfekt att ta sparken på med hundarna.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Förstår att du hade svårt att välja, med så många fina snöbilder. Tycker om bilden med den skira, glesa och frostiga tallskogen.

  SvaraRadera
 9. Vilka underbara vinterbilder.Just nu så finns det så mycket fint att fota men om några veckor bort så kanske det blir tö och då brukar det gå ganska så fort att det vita vinterlandskapet byter skepnad.Det är tur att man kan fånga det vackra på bild.Jag håller på att känna att vintern får gärna tacka för sig för nu vill jag ha vår i stället.

  SvaraRadera
 10. Alla bilderna är så fina, förstår du hade svårt att välja.

  SvaraRadera
 11. Härliga vinter! Ja jag gillar vintern. Folk här nere i "södern" tror jag är tokig när jag alltid åker norrut för att fira påsk. I år finns det ju snö även här i Stockholm, men i vanliga fall brukar vårblommarna blomma och inte en endaste gnutta snö finnas kvar. Och då drar jag norrut....till snön! De brukar skaka på huvudet.
  Men de har ju inte upplevt ljuset under vårvintern i norr!
  Gillar skarpt alla dina vita bilder! Och det där med att skotrarna gör spår så att det inte finns en endaste orörd fläck känner jag väl igen ;-))

  SvaraRadera
 12. Jätte fin vit-bild! Härligt att se dessa jättemarshmallows eller koägg även på vintern. Brukar ju bara se dom ute på åkrarna när dom är nykläckta.

  Nu vet jag föresten varför din kommentar till mitt tema "Schema" försvann. Samma sak hände nämligen med din kommentar till mitt tema "Cerise". Jag trodde jag blivit knäpp när jag återigen såg kommentaren i ena menyn men när man kikar på bildens kommentarer så finns dom inte. Men det är så att när du klickat en gång på bilden för att se den större och sen lämna kommentaren där så syns det inte på förstasidan av bilden så att säga. Går man däremot in genom att klicka på bilden så ligger den där. :)

  SvaraRadera
 13. Många vackra vinterbilder! Gillar den första enormt mycket.

  SvaraRadera
 14. Vilka fina vinterbilder. Det är en härlig årstid, iaf såna soliga dagar. Nere hos oss är det mest is just överallt, men dom varnar för ny snö i veckan. Men nu vill jag ha vår, barmark och vämen. Inte mer snö.

  År 1977 plockade min mormor vitsippor den 24 mars.....(då föddes min bror)Känns som om det är långt kvar till vitsipporna i år

  SvaraRadera
 15. VIlka härliga vinterbilder

  SvaraRadera