En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 7 april 2013

Nr 118 Häftig 98/365

Kommer man till mina trakter som turist från södra Sverige eller kontinenten kan man nog tycka att det är häftigt att få en massa renar framför sig på vägen. Själva tycker vi nog mera att det är besvärligt och är beredda på en och annan häftig inbromsning när de oberäkneliga renarna plötsligt ändrar kurs.


11 kommentarer:

 1. Jo, så är det. När jag som Bleking kommer norr upp i vårt land är det väldigt exotiskt och roligt när man får se renar.

  SvaraRadera
 2. Ja, usch och fy om man kommer i för snabb fart på en vinterhal väg och möter dessa.
  Kram
  Kicki

  SvaraRadera
 3. Oerhört häftigt för en stadsbo som jag! Men kan förstå att häftiga inbromnsningar inte är lika roligt och uppskattat till vardags :) Jättefint ljus och skärpa i bilden!

  SvaraRadera
 4. För oss 08:or är det exotiskt med renar :) men jag kan förstå att de är en trafikfara för de flyttar sig ju inte i första taget.

  SvaraRadera
 5. Jo renar är häftigt för oss söderifrån. Här är det troligare att man får se hjortar, älgar, rådjur och vildsvin. Fin bild!

  SvaraRadera
 6. Ha ha har man mött dem några gånger så är man så lagom glad. De lyssnar ju inte när man säger åt dem att flytta sig
  Ha en fin start på veckan
  Kram

  SvaraRadera
 7. Jo visst skulle det vara häftigt att se det där. Jag kommer ihåg det från de få gånger jag har varit uppe i norr hur häftigt det är att se renar på vägen

  SvaraRadera
 8. Häftigt i dubbel bemärkelse. Det är bara att hoppas att bilisterna ser de så de hinner bromsa, för fy för att få in en sån hornkrona genom vindrutan...

  SvaraRadera
 9. De här har då vettet att gå på vägen på en raksträcka. Vanligast är att det står bakom ett backkrön eller i en tvär kurva! Och mitt i vägen framför bilen springer de länge ;-))
  Vi satt dock och önskade nu i påskas att få se ren för barnbarnet skulle, men se då dök de inte upp! Det fanns massor i julas i de områden vi rör oss.

  SvaraRadera
 10. Skulle tycka det var fantastisk häftigt att få se frigående renar!

  SvaraRadera
 11. Har bara sett renar på Skansen!

  SvaraRadera