En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 13 april 2013

Nr 61 Ensam 106/365

Den hade klamrat sig fast vid kvisten hela vintern och aldrig tappat greppet. Snötäcket hade legat som ett isolerande täcke över den, lite väl tungt men ändå. Kompisarna hade trillat av pinn, en efter en och nu var det bara detta odon kvar. Alldeles ensam och ändå inte. Den stod mitt i en myrstack och ett par decimeter vid sidan om fanns några klasar med lingon, säkert helt ätbara. Myrorna hade vågat sig ut, kanske för första gången sedan kylan slog till i höstas, och irrade vilsna omkring uppe på del del av stacken som höjde sig över snön. Det var en härlig vårvinterdag.

7 kommentarer:

 1. Ser väldigt fräsch ut efter en hel vinters kamp om att inte bli så skrynklig i hyn ;-)

  SvaraRadera
 2. Du skriver bra - utöver att fotografera fint!

  Här har du lyckats inte bara med skärpan på bäret ("odon" - heter det så?) utan även att få den i relief mot något gulaktigt i bakgrunden så det blir en bra profil gentemot komplementfärgen.

  Tjusigt!

  SvaraRadera
 3. Där kan man prata om överlevare. Fyndigt tänkt av dig
  Ha en bra start på veckan

  SvaraRadera
 4. och idag kl 14.06 är 22 tranor på väg upp mot er. De ropade och heujtade hej vilt över mitt hus! margareta

  SvaraRadera
 5. Vilket duktigt litet odon. Tänk vad man lär sej i den här fotoutmaningen. Har bara hört namnet tidigare så jag googlade lite och såg att man kan använda odon till att göra vin. Skoj att läsa Henriks kommentar oxå. Smart med bakgrundsfärg i komplementfärg. Lärde mej lite om komplementfärger när jag var på en akvarellkurs i vintras men det är inte alltid man tänker på det på det här viset.

  SvaraRadera
 6. Tänk att den varit där hela vintern.

  SvaraRadera