En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 8 maj 2013

Nr 273 Slingrande 131/365

Bild nr 273
I skogen straxt innanför Sundboms lada, där som fåglarna hade byggt ett bo, finns en mer eller mindre igenvuxen skogsväg. Väg och väg förresten. Det är en antydan till två spår i marken. Hur som helst, om man går in där så kommer man efter kanske 50-100 meter fram till en liten bro som går över Lidträskbäcken. Nu kan ju bäck låta ganska harmlöst, men den här årstiden, med allt smältvatten som sökt sig till bäcken, då låter det som om tåget rusade förbi. Ända upp till oss i byn kan man höra dånet. Terrängen gör att det bildats en fors just här och vattnet får en väldig fart på sin  slingrande väg  ner mellan stenar och träd.

På andra sidan bron är det mindre brant och vattnet forsar inte lika häftigt. Men dess väg genom skogen fram till Sörträsket är lika slingrande.9 kommentarer:

 1. Tänk att rinnande vatten är det nåt speciellt med... Lång eller kort slutartid på kameran ger ju så helt olika intryck. Så duktig du är Cici!!!

  Kram!

  SvaraRadera
 2. Så härligt med dina bilder på vatten. Det syns att det är full fart på vattnet i vårfloden. Skulle gärna sitta ner en stund och höra på forsandet. Den första bilden tycker jag är extra magisk, det känns som om vattnet kommer forsande genom skärmen.

  SvaraRadera
 3. Så härligt det verkar. Naturen är verkligen facinerande. Jag skulle gärna vara där och se det "live" men dina bilder är fantastiska

  SvaraRadera
 4. Härliga bilder! I översta nästan hör man forsandet.

  SvaraRadera
 5. Härliga bilder på vårfloden! Det är så mäktigt. Självhar jag inte sett någon, men har hela veckan njutit av blå- o vitsipporna som täcker marken i skogen. Jag håller nästan på att somna nu då jag gick upp kl06.30 för att gå på gökottan vid Edsbacka slott. Härlig stämning och solen kikade fram. Efteråt drack vi kaffe.
  Ha det gott i veckan!
  kram

  SvaraRadera
 6. Lycka att ha en slingrande bäck i närheten.

  SvaraRadera
 7. Naturkrafterna är ändå vackra trots mullret och bruset....eller kanske just därför.

  SvaraRadera
 8. Det är så man riktigt kan höra brusandet från det forsande vattnet.
  Dessa skogsbäckar som porlar fram är jag rväldigt svag för.
  Kram/Kicki

  SvaraRadera