En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 30 maj 2013

Nr 34 Charmör 148/365I kväll hade vi sista träffen på studiecirkeln "Breven från Bertil", cirkeln ett drygt tiotal bymedlemmar deltog i under årets tre första månader. Denna kväll gjorde vi studiebesök på platsen där Bertil levde och verkade. Det har varit en underbart vacker och varm sommarkväll och det enda negativa var kanske alla myggor som kläckts i den värmebölja som är. Flera av deltagarna torde klia sig både här och där i natt.
I byn Djupfors, en by som trots sitt namn är högt beläget med vidunderlig utsikt, träffade vi denna charmör, Alvar Teglund, en son till Bertil. Han bor i den gård där Bertil en gång satt och skrev sina brev och varifrån man har utsikt ända till Storklinta som ligger tre mil bort. 
Alvar är en glad och pratsam  man som generöst visade oss runt på gården och berättade om både det ena och det andra. Hela tiden med glimten i ögat.


4 kommentarer:

 1. Han ser verkligen ut att ha glimten i ögat :-).

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt med en sådan cirkel och att historierna från förr lever vidare. Vilken glädje för sonen att få berätta om sin far!

  SvaraRadera
 3. Kan bara instämma, en riktig charmör. Det är vackert med ansikten som nästan kan berätta en historia bara man tittar på dem.

  SvaraRadera
 4. Härligt med berättelser ur människors liv :)

  SvaraRadera