En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

fredag 7 juni 2013

Nr 17 Bjudning 157/365En variant på bilden ovan där jag beskurit hårdare och tagit bort den bit av handen som fortfarande stack fram. Se kommentaren från kengre


13 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild!! Studentskan mot den blå bakgrunden, med skummande, gyllene öl i glasen ... svensk sommarfeeling det bara kan bli!

  SvaraRadera
 2. Studenten, en milstolpe i livet.

  SvaraRadera
 3. Vilken söt student! Önskar henne lycka och välgång! försöker läsa ikapp då och då
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. En av livets största bjudningar. En härlig bild av en minnesrik dag.

  SvaraRadera
 5. Vacker hon är. Själv får jag vänta till nästa vecka då min dotter tar studenten

  SvaraRadera
 6. En vacker student, hon verkar njuta av tillvaron, bra fångat med flaskor och annat i bilden. Tycker att handen till vänster stör något. Den kan kanske beskäras bort eller tas bort i något fotoprogram. Kan hända att bilden blir för smal om handen beskärs bort...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilden togs från ganska långt håll med en kompaktkamera och jag har beskurit den. Har provat att få bort de mesta av handen genom hårdare beskärning plus att jag arbetat bort resten och kniven med photoshop och ersatt det som fanns under handen med klonstämpel. Blev sådär. Lägger in bilden under den första.

   Radera
  2. Tycker att bilden blev lite bättre, än mer fokus på studenten. Ölflaskan, glasen och övrig dryck är symboler för att det är fest...Bra gjort...

   Radera
 7. Tänk vad en bild kan förändras av att beskäras. Sen är det ju upp till betraktaren vilket man gillar bäst.
  Ser ut att vara en härligt bjudning med en söt student(ska)

  SvaraRadera
 8. Handen störde inte mig, tvärtom. Den visar att det var fler vid bordet. Så jag gillade bilden innan beskäring bäst :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan jag också tycka. Den nedre bilden kan ge intryck av att det sitter en student med en himla massa dricka framför sig och det är kanske inte det jag vill påstå. :-)

   Radera
 9. Härligt med studentkalas. Ja tänk så olika man kan tycka om bilder som jag nu som kommer att säga att jag stör mig på ölflaskan i förgrunden i bild 2. Jag tycker bild 1 är bättre om jag ska välja mellan dessa två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I och med att jag beskurit bilden hårdare så blir ju ölflaskan, liksom allt det andra, större. Tar men en spontanbild från fem meters håll får man ta det som det är. Men det är kul att diskutera bilder, vad som blir blickpunkter, vad som inte borde vara med, mm.

   Radera