En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 6 juli 2013

Nr 255 Rosett 186/365

Bild nr 255
Vilken lycka det hade varit att komma hem från dagens utställning i Piteå med en endaste rosett. Nu blev det fyra rosetter och en pokal, vad säger man då? Jätteglad blir man som matte i alla fall att få Excellent, CK, Cert och bli BIR (Bäst i rasen). Helen själv är nog måttligt intresserad av rosettskörden. 

Det allra roligaste i dag var nog i alla fall att få ställa ut för en verkligt intresserad domare. Mona Selbach från Norge tog sig dessutom tid att diskutera rasen både länge och väl med Petra och mig. (Vi var sista rasen i ringen.) Petra med Hil som blev BIM (Bäst i motsatt kön). Tyvärr blev inte bilderna det bästa eftersom dom togs i motsol i starkt solsken. Det var för övrigt ett mycket fint väder denna dag. Hil är pappa till Helens sista kull och Helen blir alltid lika glad när hon får träffa honom.

 I dag bar Helen svansen över ryggen under hela den tiden vi var i ringen men var lite för intresserad av att nosa på backen för att det skulle vara helt 100. 
Nu är det bara en bokad utställning kvar, den i Överkalix den 17 augusti. Då är det en rysk domare så det kommer att bli lite extra spännande.

En trio rasfränder. Arisha, Helen och Hil.12 kommentarer:

 1. Vilken härlig och färgsprakande rosettskörd! Perfekt till temat :D

  SvaraRadera
 2. Supergrattis till er båda...jamen jag tycker nog att Helen ser litet stolt ut!

  SvaraRadera
 3. Grattis och så roligt att det gick så fint på tävlingen. Hon är så söt, så man smälter fullständigt.

  SvaraRadera
 4. Jättegrattis! Så kul! Hon är verkligen fin i mina ögon men det är inte alltid det stämmer med domarens ögon. Lycka till med nästa utställning.

  SvaraRadera
 5. Gratulerar! Hon är jättefin. Ha en skön söndag!
  kram

  SvaraRadera
 6. Grattis! En blivande champion?
  Bäst i rasen är ju härligt och jag vet ju att det inte delas ut till vem som helst ens om hunden är ensam på utställningen. Men vilken ras är det? Inte en shih-tzu eller Lhasa i alla fall. Kikade in på den andra blogg och inser att det kommer jag aldrig att kunna minnas, kanske inte ens att uttala. ;) Får man förkorta till "ruska"? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Charlotta!
   Nej minsann, det är inte sagt att det blir någon som tilldelas BIR oavsett hur många som deltagit och eftersom rasen är ny är domarna mycket osäkra på vad dom ska sätta för betyg.

   Rasen heter Russkaya Tsvetnaya Bolonka och översatt till svenska betyder det Rysk Färgad Knähund. Ibland förkortas rasen RTB, mest av uppfödare, annars kommer nog de flesta att kalla dom för Bolonka, helt enkelt. Det är en liten hund med mankhöjd max 26 cm och vikt 3-4 kg. Pälsen är lång, riklig och silkig med stora lockar eller vågig.

   Radera
 7. Tycker Helen ser stolt ut där hon sitter med sina rosetter och den fina pokalen. :) Grattis till er båda!

  SvaraRadera
 8. Grattis. Vad är det för vovve? Ingen byracka tydligen!
  Själva har vi en gårdshund och en jaktlabbe ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rolf! Jag har skrivit om Helen på din blogg.
   Kul att du har en jaktlabbe och inte en av de numera rent av tjocka utställningsvarianterna. Är det gårdshunden du har på din bloggbild?

   Radera
 9. Men GRATTIS! Så jättekul att det gick så bra och med svansen där den skulle vara också. Har du tränat??
  Hoppas att nästa domare också kan rasen.
  Grattiskram!

  SvaraRadera