En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 3 augusti 2013

Nr 336 Vatten 212/3654 kommentarer:

 1. Så häftig bild, men det ser lite kyligt ut. :)

  SvaraRadera
 2. Fin komposition med olika breda fält med strukturer och nyanser. Gillar att du har killen med i bilden som också ger liv.

  Undrar om bilden hade blivit ännu bättre om pojken hade placerats något längre från centrum av bilden? Bara en tanke att det kanske hade balanserat upp bilden ännu mer, jag är själv förtjust i att lägga en kontrast lite mer i sidan av bilden. Den här bilden är jättefin och jag tittar och tittar och försöker reflektera över vad det är som gör en bra bild. Det är ju det som är så roligt med den här utmaningen att man hela tiden inspireras att lära mer om foto och bild. :=  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättekul att diskutera bilder, ge och ta emot förslag på hur man skulle kunna göra det bättre eller på ett annat sätt. Jag blev emellertid lite bränd i början när jag deltog (detta är mitt första år) och förstod att det kanske inte var så önskvärt alla gånger. Själv tar jag mycket gärna emot kritik och tycker att det är lärorikt.

   När det gäller den här bilden på mitt barnbarn Elsa(!) som går ut från stranden mot havet (Byske havsbad) så är det en spontanbild tagen med en kompaktkamera och bilden håller helt enkelt inte för en beskärning. Jag blev emellertid förtjust i den ändå och tyckte att det passade bra till temat Vatten (som jag har åtskilliga bilder att välja på). Lite av den lilla människan mot det stora elementet. Hade jag haft stora kameran med mig hade jag nog gjort som du föreslagit och låtit Elsa ta plats längre ut på sidan. Tredjedelsregeln är ju inte något man ska följa slaviskt och överhuvudtaget ska man nog följa sina egna regler för att få en egen stil.

   Tack för att du tog dig tid att titta och fundera över bilden. Sånt gör mig glad.

   Radera