En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 12 september 2013

Nr 33 Chansning 254/365

En chansning som inte gick hem.

Alt 2

Alt 3


8 kommentarer:

 1. Men träning ger färdighet, så nästa gång så...

  SvaraRadera
 2. Friskt vågat, hälften vunnet
  Kul actionbild, men synd att en av killarna blev "halshuggen". De andra tre killarna ger en bra balans och "inramning". Hade den svartklädde suttit ner hade du fått topp-betyg på kompositionsmomentet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, jag tvekade att använda bilden just på grund av halshuggningen men bestämde mig för att ta med den ändå. Ett alternativ är att beskära så hårt det går. Jag lägger in det alternativet så får jag kanske höra vad du och andra tycker om det.

   Radera
  2. Men inte ska du tveka för att en bild inte är perfekt. Med min kommentar ville jag bara lufta min åsikt att jag tyckte den var så himla bra - förutom just den lilla detaljen. Det är intressant med en diskussion kring bilderna ibland. Man hinner ju inte tänka så djupt på alla bilder som strömmar igenom utmaningen, men ibland fastnar en bild för att den säger något extra.
   Av de 3 alternativen tycker jag nog ändå att 1:an är bäst ur tema-tolkningsperspektivet eftersom den ger sammanhanget så bra.
   Mellan 2:an och 3:an gillar jag 2:an lite mer eftersom man där får en större känsla av lutningen på rampen. Och flickan är placerad så att bilden känns väl balanserad. Bild 3 sprider glädje trots "olyckan" eftersom flickan ser så glad ut, där är HON motivet.
   Så tycker jag. Hoppas mina tankar ger lite inspiration till fotograferandet och komponerandet.

   Radera
 3. Den första är nog bäst trots halshuggningen, eftersom man ser vurpan i ett sammanhang.

  SvaraRadera
 4. Det där är en bra aktivitet kommunen satsat på det är då alltid fullt med ungdomar där när man passerar.Hjälm borde vara ett måste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med dig, en väldigt bra satsning av kommunen. Jag blev lite överraskad av den fina stämning som var där, inga översittarfasoner av de som var äldre utan dom tog hänsyn till alla. De yngre och den pappa som var där hade alla hjälm, med de i övre tonåren var utan.

   Radera
 5. Jag tänkte inte ens på halshuggningen ;-) för jag tänkte först aj aj vad ont i baken sedan kollade jag hur kompisarnas uttryck för det hela skulle vara...ingen alls, men det beror ju på koll på mobiler och snack med polare....DÅ såg jag halshuggningen ;-))

  SvaraRadera