En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

lördag 23 november 2013

Nr 286 Sopor 327/365


Onsdag ojämn vecka gäller det att komma ihåg att ställa ut soptunnorna vid vägkanten för då kommer sopbilen. Numera klarar en man av att tömma kärlen och det utan att han behöver gå ut ur bilen. Det är inte länge sedan en man stod baktill på bilens utsida och drog fram varje tunna till bilen. I ur och skur, i hetta och kyla. Det är svårt att förstå att det gick att stå ut med det när det var 25-30 grader kallt eller när det var snöstorm.


6 kommentarer:

 1. Onsdag ojämn vecka är vad som gäller här också!

  SvaraRadera
 2. Fin komposition, den vita bilen i det vita landskapet. Snyggare än så blir inte en bild på sopor! Så skönt att tekniken utvecklats och inte sliter så med tunga lyft och kyla.

  SvaraRadera
 3. Vad gjorde vi med soporna innan sopbilen fanns? Elda väl upp det som gick det var nog inte så mycket heller som blev sopor då.Nu är det så mycket förpackningar å dyl som följer med varor,det var bättre förr tror jag inte så mycket skräp.

  SvaraRadera
 4. Inte alltid det uppskattas att tekniken tar över människors arbete, men i detta fallet var det nog bra.

  SvaraRadera
 5. Hos oss är det chauffören själv som måste gå ur bilen och dra fram tunnan. Vi får se hur länge vi har den servicen, snart måste vi väl själva dra soptunnan till landsvägen (400 meter).

  SvaraRadera
 6. Utvecklingen går framåt. Men på vintern om soporna har frusit fast i tunnan, så är det ingen som kollar att tunnan blivit tom. Förr ruskade den, nu bara tippas den.
  Men det går ju snabbt och enkelt.

  SvaraRadera