En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 24 november 2013

Nr 328 Earth hour 328/365


Natten till söndagen den 17 november drog stormen Hilde fram över bland annat Västerbotten och många fick ofrivilligt avstå från allt det elektriska som värme, vatten och lyse. Det var inte bara fråga om en timme som under Earth hour utan många fick klara sig i ett par dygn. Själva klarade vi oss tack vare att Skellefteå Kraft varit noggranna häromkring med ha tillräckligt breda elgator så att inte träden faller över ledningarna. Däremot föll en hel del träd i ett av våra skiften, träd som borde fått stå kvar några årtionden till innan dom var klara för avverkning. 


6 kommentarer:

 1. Vi är sårbara när det gäller naturens krafter. Tråkigt med träd som faller i förtid, men det är ju ändå "bara" materiella skador.

  SvaraRadera
 2. Skönt att ni fick behålla strömmen men det är inte roligt när skogen blåser ner. Otroligt vilka krafter det finns i naturen.

  SvaraRadera
 3. En hel del träd som fallit där och behöver tas om hand, men man får vara försiktig, rotvältor är farliga.

  SvaraRadera
 4. Vädrets makter rår vi inte på. Än. Och tur är väl det i och för sig...

  SvaraRadera
 5. Skönt att det stannade vid några trän för er del. Besvärligt att vara utan ström, och den här årstiden värre än annars. För vissa varade dessutom strömavbrottet i flera dar.
  Kram

  SvaraRadera