En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

måndag 13 januari 2014

Ljus i sikte

 Det känns som om det var en evighet sen vi senast såg solen men i dag skingrade sig molnen och livet blev genast ljusare. Högre än så här kommer hon inte hos oss just nu men nu går det i alla fall åt rätt håll, så dagarna blir längre och ljusare i rask takt.
 I Norrlångträsk har vi inte känt av snökanonen, vi ligger för långt från havet för det. Några centimeter nysnö har det kommit men inte så att det besvärar på något vis. Det besvärliga den senaste tiden har i stället varit de hårda vindarna som i kombination med kyla gjort det ytters oangenämnt att vistas ute. Det har också ställt till det på vägarna genom drivbildning. Nu har vindarna lagt sig så det ska nog inte bli besvärligt att ta sig till Byske och vattengympan i morgon. Kallt är det emellertid fortfarande, och ska väl så förbli ett tag framöver. Dock inte kallare än vad vi brukar ha den här tiden på året. 
  Se så solen lyser på vår röda lilla stuga! Klockan är ett på dagen och hundarna och jag är på väg hem från skogspromenaden. K är i Snickarboa tillsammans med ett flertal andra manliga pensionärer och när han kommer hem vid tretiden brukar han alltid ha någon byanyhet med sig. 

Jag ska ta mig en macka och lite te och sen ska jag klä av och montera ner inomhusgranen, det som egentligen K skulle göra men inte gör. Han är en julälskare och vill ha kvar granen så länge som möjligt medans jag vill få ut den så fort som möjligt. Om inte jag tar hand om det hela finns det risk för att granen står kvar till påsk.


4 kommentarer:

 1. Vilken lycka det är att få se solen igen - om så bara för en liten stund - när det varit grått ett tag! Här uppe i Bodö, 10 mil norr om polcirkeln, visar sig solen helt och hållet nu en stund mitt på dagen. Känner hur livsandarna återvänder......
  Så vackert med snön!

  SvaraRadera
 2. Det är härligt när solen orkar visa sig passade på att vara ute idag det är ju skönt när det inte blåser. Vi har ju inte heller fått snö som en del. Har också plockat bort julen å bytt ut allt som är rött.Det känns bra när man har gjort det.

  SvaraRadera
 3. Tänk att lite sol kan förändra så mycket.
  Här har varit grått hela dan ca -7, en typisk vinterdag för oss.

  SvaraRadera
 4. Tja
  Det snöade till lite hos oss i går men det låg fasen inte länge. Ni ser ut ha det vitt och fint.

  SvaraRadera