En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 24 april 2014

Vatten och is


 Bilder tagna under dagens promenad upp till Hundtjärn. Det är full fart på vattnet vid dammen även om det bara är en liten flik av själva Hundtjärn som är isfri. När man ser alla bubblor som bildas kan man nästan kunna tro att någon hällt såpa i vattnet.
Under de senaste nätterna har det varit minusgrader och vägens vattenpölar har fått vackra spetsmönster av is som ligger kvar en bra stund på förmiddagen.5 kommentarer:

 1. Skummet beror antagligen på att det är gott om protein i vattnet så här års. Du vet, alla småkryp och mikroorganismer som har dött under vintern.
  Kjell från Öjebyn.

  SvaraRadera
 2. Hej Kjell! Jo, jag har förstått att det är naturens städpatrull som är igång, men lustigt är det att sitta och betrakta de fantastiskt hållbara och många gånger stora bubblor som bildas.
  Ha det gott i Öjebyn!

  SvaraRadera
 3. Hej Cici
  Fantastiskt fina bilder.
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Nisse! Alltid roligt att höra av dig. Hoppas att allt är bra med dig och att du kan njuta av sommarvärmen som plötsligt kom.

   Radera
 4. Underbara mönster du hittat och fångat i mycket snygga kompositioner. Visste inte att protein var anledning till "bubblandet" i vårflödet. Intressant info som jag tacksamt tar emot. Fina livfulla bilder som verkligen andas vår.
  Motiv som fascinerar mig mycket och som jag gärna beskådar både på bild och i naturen.
  Vi hörs.
  M

  SvaraRadera