En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 4 maj 2014

Hundtjärn river


Gårdagens skogspromenad gick som så ofta upp till Hundtjärn, en bra väg att gå när man har två höglöpande och sextokiga tikar med sig. Det är minimal risk att träffa på en hanhund här, så tikarna får gå lösa. Nu är dom inte så pigga på några längre promenader, dom trivs bäst hemma på tomten där dom leker parningslekar med varandra mest hela tiden. Det hela är väldigt demokratiskt och rättvist. Cilla lägger sig ner så att Helen kan klättra upp på hennes rygg (en liten hanhund behöver alltså inte en stol för att nå upp till en större tik) och Helen låter sig försvinna in i Cillas stora famn. Nog får dom motion så att det räcker utan några längre skogspromenader. 

Ett svanpar håller till vid Hundtjärn och jag hörde dom komma flygande straxt ovanför mig och slängde upp kameran på vinst och förlust, ingen chans att hinna ställa in den, och lyckades få med dom på bild. Bara så där över en natt hade isen börjat riva och säkert en tredjedel av tjärnen var öppen. Jag blev verkligen förvånad för det har ju inte precis varit varmt de senaste dagarna. Lite tunn is lång och skvalpade vid badstenen men utanför den var det öppet.Aprilvädret är som så ofta försenat och visar upp dramatiska molnformationer på himlen, men även på vattnet.


I dag hade större delen av Hundtjärn rivit och nu ligger det vara lite grå is kvar i västra delen. Svanparet, som flög över mig i går, stod som ett par statyer på isen i dag och kan anas längst upp till höger i bild.Nu är det fritt fram att börja badsäsongen. Sist i är en kruka och det blir antagligen jag.


Något grillväder är det inte att tala om. Stundtals har snön vräkt ner och till och med blivit liggande kvar en stund på mark och växter. Men nog har vi varit med om värre vinterväder än så här i början av maj. Vi har ju inte behövt skotta snö i alla fall. Vinterjackor, vantar och mössor har åter kommit till användning, men nu ska det nog inte dröja så länge innan sommarvärmen kommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar