En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 22 maj 2014

Måndag med barn, barnbarn och djur.Jo, jag vet att det redan är torsdag, men i dag har det inte hänt så mycket mer än ett möte med PRO och då tycker jag att det är roligare att berätta lite om hur det var i måndags när två av barnen och tre av barnbarnen var här. Det var studiedag och både dagis och skola var stängd, så då passade dom på att åka ut till Norrlångträsk i det varma och vackra vädret som var. Elsa och Lisa lekte i lekstugan och använde gungorna. Lilla Lottie är ännu för liten att delta i de lekarna så hon fick nöja sig med att träna att stå på knä och gunga på en filt.


Lottie hade fått en ny vagn så vi måste naturligtvis ut och provköra den. Först gick vi till den gamla skolan vid Logen, där tjejerna lekte skola ett tag innan vi fortsatte promenaden västerut. Vilken tur att Maj-Britt stod ute och vattnade rabatten så att vi kunde få påfyllning i vattenflaskan. Törsten var stor i värmen. 
Till slut var vi framme vid "Haralds" där numera Britt och Leif bor, tillsammans med häst, får och hönor. 


Både Elsa och Lisa har provat på att rida på ridskolan i Skellefteå, så naturligtvis måste dom hälsa på Britts fina häst, som måste vara en av de snällaste hästar som finns. Och i hönshuset fanns alldeles nykläckta kycklingar som barnen fick prova att hålla i en liten stund innan vi vände åter hemmåt.

Och Lottie sov och snusade i vagnen hela tiden, så det var nog en bra vagn.3 kommentarer:

 1. Lyckliga är de som har dig som nära släkting. Glädje och omtanke. Fint

  SvaraRadera
 2. Vilken härllig måndag ni hade tillsammans! Barn och barnbarn som hälsar på när vädret visar sig från sin allra bästa sida, så man kan rå om dom riktigt mycket. Umgås och hälsa på djur som finns i omgivningen. Sådant lever man länge på ♥

  SvaraRadera
 3. Så där skulle alla barn få ha det!
  Närkontakt med djur och natur...
  Härliga bilder - särskilt porträttet på hästen!

  SvaraRadera