En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

fredag 4 juli 2014

Resan hem från Gällivare

Efter den misslyckade utställningen i Gällivare, var vi alla hungriga. Först for vi upp till hotellet på Dundret, men där var det stängt. Lite godis lyckade Äldresonen få tag på i receptionen, men jag är inte så glad i söt choklad när jag är hungrig utan längtar efter lite riktig mat. Då ställde vi kosan mot Porjus och hotellet där, men möttes av lika stängda dörrar. Vi hade dock åkt förbi en snabbmatsrestaurang straxt före hotellet och enades om att det fick duga. 


Mätta och belåtna fortsatte vi färden hemåt via Arvidsjaur och stannade till vid Nedre Ljusselforsen, ett vackert parti av Piteälven, för rastning av hundar och barn. Här var det fina rastplatser på båda sidor om älven med möjlighet att gå emellan på den gamla bron.


Hundarna blev förstås glada över att få blöta sig lite. Något bad var det inte tal om, till det var vattnet allt för strömmande, men fötter och ben gick ju bra. 

Det finns så många vackra platser i vårt land, som vi ofta bara susar förbi. 


Ett sista uppehåll blev det i Arvidsjaur där vi köpte oss varsin kaffe och bulla. Och så dricka till Leo förstås. Resten av resan gick utan rast eller komplikationer och snart klev vi in genom grinden och låste upp dörren till stugan. Det är alltid lika skönt att komma hem, oavsett hur trevligt man har haft det på resan. 


Nu har Leo och hans pappa rest hem till sig och Leo  har dessutom rest vidare till Moskva för att umgås några veckor med mormor, morfar och gammelfarmor. Han brukar blir ordentligt bortskämd där, enda barnbarnet som han är.

På söndag är det dags för nästa utställning, sommarens sista. Det är inte så långt att fara denna gång, bara till Piteå. Där blir det i alla fall tre bolonkor, två av Petras och så Helen. Det är mycket roligare när man  inte är ensam utställare i sin ras.3 kommentarer:

  1. Med tanke på vad du skrev här under håller jag tummarna för att det ska bli en trevligare tillställning i Piteå. Det är väl ändå inte samma domar-&@!§% ???

    SvaraRadera
  2. Hoppas verkligen ni får en bättre domare och skönare väder den här gången.

    SvaraRadera
  3. Wow ! What a beautiful place ! And your photos are so wonderful !

    SvaraRadera