En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 25 januari 2015

Januari 25


Nu får jag skynda mig om detta inlägg ska hamna under rätt datum.

Det har varit en fin dag. Redan i morse var det vackert väder och man kunde ana en sol på uppgående. Det är så länge mellan varje soldag att det känns som en extra bonus då den tittar fram. Temperaturen kunde man inte heller klaga på, bara sju minusgrader och mycket lite vind. 

Det blev en kortare skogspromenad med hundarna innan vi packade in dom och oss i bilen och ställde kosan mot Lycksele för att besöka son och sonson. Resan gick bra med lite trafik och endast renar på ett enda ställe. Däremot sjönk temperaturen ute och som lägst var det 20 grader. Framme stod sonsonen Leo på parkeringen och väntade på oss. Vi hade ju hans nya slalomskidor med oss, skidor som sonen hittat på blocket och som inkluderade stavar och pjäxor, och han var ivrig att få se dom. 

Så efter lite lunch packade vi in oss i bilen igen och for till slalombacken, i  Lycksele heter den Bocksliden. Det var inte direkt någon trängsel i backarna, vilket kan bero på att det vara minus 15, och då åker man nog inte så länge. Leo fick teståka sina nya skidor tre gånger i barnbacken och tre gånger i stora backen innan vi som stod nedanför och tittade på började bli stelfrusna.

Hem igen och tina upp med lite fika innan det var dags för Leo att klä om till ishockeyträningen. Jag följde med dit medans maken och hundarna stannade hemma och tittade på skidor på tv. Det var kul att se de små hockeyspelarna på isen, de såg ut som huvudfotingar, korta i rocken och med en stor hjälm upptill. Dom verkade i alla fall ha kul de 50 minuter som träningen varade och det är väl det som är huvudsaken.

Hemma igen visade Leo sitt senaste simmärke, silvermärket. Den  ungen är ett riktigt vattendjur, det är då säkert, han har ju inte fyllt 8 år ännu. 

Efter middag blev det så dags att bege sig hem till Norrlångträsk och det gick också bra. Ingen hets på vägarna och bara renar på vägen en gång. Det känns som om det har varit en riktigt bra söndag.

2 kommentarer:

 1. Härligt att få umgås med barnbarn!!
  Fullt med kroppsaktiviteter - skönt att det intresset finns
  så det inte bara handlar om datorspel...
  Här har också tittats på hockey i helgen. Spännande tillställning
  med seriematch. Tyvärr stökigt på slutet med gästande spelare som
  inte kunde tygla ilskan. Och ledare som inte reagerade.
  Trist - spelarna är bara 11-12 år......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju inte bra för någon när inte ledarna ser till att spelarna sköter sig. Hockey är inte samma sak som slagsmål! Visst är det bra med aktiviteter så länge som barnen trivs med det och inte blir stressade. Och det måste vara på lek i den här åldern.

   Till något helt annat. Jag har lagt märkte till att bilderna jag lägger in på bloggen blir mycket mörkare än vad pjg-bilden är. Det börjar bli irriterande. Som denna snöbild som är mera blåvit i jpg och här blir dystert brunvit. Är det något du känner av?

   Radera